Богдан Андріїв

Богдан Андріїв
  • Дата народження:

    12 Серпня 1969

  • Середній дохід:4 970 грн
  • Мер:Ужгород
  • Безробіття:24%
  • Область:Закарпатська
  • Кількість каденцій:1 (з 16 листопада 2015)
  • Населення:113 996
  • Бюджет:1,352 млрд грн
  • Голосiв: 1

Контакти

Досьє

Ужгород – найзахідніший та найменший обласний центр України, але це зовсім не заважає йому бути справжнім серцем Закарпаття. Він знаходиться на відстані 820 кілометрів від Києва і має площу у 40 км кв. З 16 листопада 2015 року міським головою Ужгорода призначений Богдан Андріїв, який був обраний на цю посаду від політичного об’єднання «Відродження». Але за рік до офіційного призначення міським головою він з 20 листопада 2014 року був секретарем Ужгородської міської ради і вже виконував обов’язки міського голови Ужгорода. Богдан Андріїв має політичний досвід: дві каденції поспіль (2006-2010 та 2010-2014) був депутатом Ужгородської міської ради.

До політичної кар’єри обіймав різні державні посади. З 1995 року працював на посаді провідного спеціаліста та начальника відділу в Закарпатському центрі сертифікатних аукціонів. А з листопаду 1996 року по листопад 2004 року прийнятий на державну службу в Карпатську регіональну митницю. Працював на посадах старшого інспектора, головного інспектора та начальника відділу відділення по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил. Лише з березня 2013 року по листопад 2014 року працював у приватному секторі членом наглядової ради товариства з обмеженою відповідальністю «Сонячна енергія ПЛЮС». Має освіту інженера-механіка (Одеський технологічний інститут харчової промисловості) та юриста (Київський університет права). На посаді міського голови веде найменш публічну політику серед мерів обласних центрів. Серед найбільш публічних заходів – надання матеріальної допомоги родині загиблого добровольця та проведення нового конкурсу для перевізників у місті.

Але провалених обіцянок у нього поки немає. Проте наприкінці серпня питання до діяльності Андріїва виникли в обласного прокурора Закарпаття Володимира Гаврилюка, який вручив Ужгородському міському голові підозру щодо обставин реконструкції культурно-історичного центру «Совине гніздо». Прокуратура підозрює мера Ужгорода в причетності до підроблення документів та привласненні майна в особливо великому розмірі. За даними департаменту захисту економіки Нацполіції, комерційна структура привласнила понад 6,5 млн грн під час реконструкції «Совиного гнізда». Роботи фінансували частково з міського бюджету, частково – з грантового проекту. У міській раді зауважують, що всі тендерні процедури з реконструкції були проведені та роботи розпочаті до набуття Богданом Андріївим повноважень міського голови Ужгорода. Найбільшим інвестором у місті Корпорація «Джейбіл» – третій виробник електроніки у світі з річним оборотом у 18 мільярдів доларів. Загальна сума коштів, які будуть вкладені корпорацією протягом трьох років – $ 55 млн.

Повернутись назад

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram