Новини
14 Серпня 2023
243

Mercedes-Benz та BMW закрили програмне забезпечення для росіян

Це призведе до збільшення терміну ремонтів в попиту на простіші моделі

Німецький автомобільний концерн Mercedes-Benz повністю відключив російських дилерів від програмного забезпечення. Також доступ обмежив концерн BMW, пишуть “Известия” з посиланням на пресслужбу дистриб’ютора Mercedes-Benz в росії, компанії “МБ РУС”.

В асоціації “російські автомобільні дилери” підтвердили наявність проблем з доступом до ПЗ, до того ж постраждали й інші марки, пише видання.

За словами джерел газети, доступ обмежив також і концерн BMW.

Відсутність офіційного ПЗ може збільшити терміни ремонту та обслуговування, а також створити проблеми з оновленнями для нових машин. Попри те, що обійти ці обмеження способи є, водії почнуть частіше обслуговуватися в неофіційних СТО і купувати простіші моделі авто”, — вважають учасники ринку.

Інформацію про те, що Mercedes-Benz повністю відключив російських дилерів від свого програмного забезпечення, підтвердили в пресслужбі “МБ РУС” — дистриб’ютора Mercedes-Benz у росії.

Доступ, зокрема, припинено до онлайн-систем, за допомогою яких проводиться технічне обслуговування і виявлення проблем, розповіли в компанії.

“Дійсно, дилери відключені від онлайн-систем ПЗ виробника. У деяких випадках відсутність доступу до онлайн-систем призводитиме до збільшення термінів ремонту”, — додали в дистриб’юторі.

У компанії також додали, що ремонт і обслуговування автомобілів буде проводитися на основі “накопиченого досвіду і знань”.

“У зв’язку з відходом Mercedes-Benz AG з російського ринку АТ “МБ РУС” не має у своєму розпорядженні жодних додаткових можливостей щодо перевірки та проведення інших сервісних заходів, які встановлюють для автомобілів марки Mercedes-Benz з боку заводу-виробника”, — кажуть в “МБ РУС”.

Водночас проблема виникла не тільки з Mercedes, а й з BMW. Дилери обходять обмеження за допомогою стороннього ПЗ і продажів на маркетплейсах. “За фактом термін “офіційний дилер” своє значення втрачає”, — сказав співрозмовник газети.

Нагадаємо, Google почала виконувати санкції про компанії з рф.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram