Новини
9 Грудня 2020
1 237

Mercedes-Benz продав завод Смарта британській компанії Ineos Automotive

Електрокари Smart EQ Fortwo вироблятимуть до кінця 2021 року, далі — випустять позашляховик Ineos Grenadier

Найближчим часом британська компанія Ineos Automotive викупить всі акції фірми Smart France S.A.S. і візьме на себе управління заводом в Амбаху. Як повідомляє Mercedes-Benz, відповідні угоди вже підписані, залишилося прояснити лише деякі деталі, повідомляє Укравтопром.

Як зазначили у компанії “ключову мету” перемовин досягнуто — на підприємстві збережуться 1,3 тис. робочих місць, а виробництво електрокарів Smart EQ Fortwo триватиме до кінця 2021 року. Коли випуск Смартів завершиться, завод перейде на виготовлення нового позашляховика Ineos Grenadier.

“Ми просто не могли пропустити таку унікальну можливість. Нам вдалося придбати сучасне автовиробництво зі співробітниками світового класу”, — зазначає гендиректор концерну Ineos Джим Раткліфф.

І додає, що майданчик в Амбаху “ідеальне місце” для виробництва Grenadier, оскільки одне з найсучасніших підприємств у Європі укомплектовано висококваліфікованими кадрами та має “чудовий послужний список” серед заводів Мерседеса за якістю продукції.

Позашляховик Ineos Grenadier (на фото в центрі)

Розташування об’єкту на франко-німецькому кордоні у 200 км від Штутгарта полегшує доступ до ланцюжків постачання та цільових ринків. “Тепер Ineos гарантує, що Grenadier добереться до покупців на початку 2022 року”, — наголосили у компанії.

До речі, Ineos у співпраці з групою Hyundai переведуть свої позашляховики на водень. Про це вони заявили у листопаді цього року.

Завод в Амбаху був запущений 27 жовтня 1997 року президентом Франції Жаком Шираком і канцлером Німеччини Гельмутом Колем. Виробництво розпочалося у 1998-му: на конвеєр став “перший” Smart Fortwo. З того часу випущено понад 2,2 млн Смартів, які у 2019-му перейшли на електротягу.

Раніше Investory News писали, що, наприкінці жовтня Mercedes-Benz стане власником 20%-ї частки в Aston Martin. Після такого повідомлення акції британського автовиробника злетіли на 15%.

Нагадаємо, наприкінці липня Microsoft, Mercedes-Benz, Nike, Starbucks та інші об’єдналися аби допомогти світовому бізнесу скоротити шкідливі викиди.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram