Новини
14 Січня 2020
746

Менші ризики: США виключили Китай зі списку валютних маніпуляторів

А ще у КНР відкриють доступ іноземним інвесторам на міжбанк

Міністерство фінансів США скасувало своє серпневе рішення про визнання Китаю валютним маніпулятором, про це йдеться у доповіді відомства Конгресу про макроекономічну та валютну політику основних торговельних партнерів США.

Зазначається, що США та Китай після тривалих переговорів домовилися про укладення попередньої торгової угоди, в рамках якої Китай взяв на себе зобов’язання утримуватися від девальвації юаня для отримання несправедливої конкурентної переваги у міжнародній торгівлі.

“Тим часом, після знецінення до 7,18 юаня за долар США на початку вересня, курс юаня згодом підвищився у жовтні та наразі торгується на рівні близько 6,93 юаня за долар” – йдеться у доповіді.

Крім того, як пише Investing.com, Державне управління валютного контролю (SAFE) Китаю повідомило, що має намір відкрити доступ іноземним банкам і небанківським інвесторам на міжбанківський валютний ринок через первинних брокерів.

“Ці зміни, що наберуть чинності 1 лютого, спрямовані на надання закордонним інституційним інвесторам у місцеві облігації нових каналів валютного хеджування”, – йдеться у прес-релізі.

Нагадаємо, з 1 травня 2020 року зареєстровані в Китаї іноземні фірми з чистими активами не менше 300 млн юанів ($43 млн) зможуть самостійно вести розвідку та видобуток нафти й газу в країні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram