Новини
15 Травня 2024
144

Мелінда Гейтс йде з Фонду Гейтсів

Вона отримує $12,5 мільярдів на власні проєкти

Мелінда Гейтс залишає благодійний фонд, який вона заснувала разом зі своїм колишнім чоловіком Біллом Гейтсом ще у 2000 році. Згідно з умовами угоди, вона забирає $12,5 млрд на “роботу в інтересах жінок і сімей”, повідомила вона на своїй сторінці в Х.

За її словами, настав час перейти до наступного етапу філантропічної діяльності. 7 червня буде останній день роботи Мелінди у фонді.

“Це критичний момент для жінок і дівчат у США та в усьому світі. І ті, хто бореться за захист і просування рівності, терміново потребують підтримки. Згідно з умовами моєї угоди з Біллом, залишаючи фонд, я отримаю додаткові $12,5 млрд, які зможу спрямувати на роботу в інтересах жінок і сімей”, — написала благодійниця.

Генеральний директор Марк Сузман написав, що після відходу Мелінди організацію перейменують на Фонд Гейтса, адже Білл Гейтс залишиться єдиним очільником.

“Мені шкода, що Мелінда йде, але я впевнений, що вона матиме величезний вплив на її майбутню благодійну діяльність”, — написав Білл Гейтс в Х.

Фонд Гейтсів за останні 20 років витратив понад $50 млрд на боротьбу з бідністю та хворобами. Вони інвестували в проєкти, що включають трансформацію сільськогосподарських технологій для подолання бідності та голоду, а також в галузі охорони здоров’я, спрямовані на боротьбу з такими хворобами, як СНІД, туберкульоз чи малярія.

Нагадаємо, Фонд підтримки енергетики України €23 мільйонів поповнить Велика Британія.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram