Новини
15 Травня 2023
418

Медіагрупа Vice подала заяву про банкрутство

Американська компанія продає активи консорціуму кредиторів

Американська медіагрупа Vice, яку ще кілька років тому оцінювали у $5,7 млрд, подала заяву про захист від кредиторів у розділі 11 (Chapter 11) Кодексу США про банкрутство, йдеться у пресрелізі компанії.

У зверненні до суду компанія заявила, що домовилася про продаж активів консорціуму кредиторів у складі Fortress Investment Group, Soros Fund Management та Monroe Capital, які інвестували у Vice із 2019 року.

Консорціум погодився купити Vice за $225 млн і буде основним претендентом на компанію, якщо не з’явиться претендент, готовий заплатити більше.

Кредитори також погодилися виділити Vice $20 млн, щоб утримати компанію на плаву, доки вона не вийде із процесу банкрутства.

“У нас будуть нові власники, простіша структура капіталу і можливість працювати без старих зобов’язань, які тяжіли над нашим бізнесом. Ми з нетерпінням чекаємо на завершення процесу продажу протягом найближчих двох-трьох місяців”, — заявили содиректори Vice.

Vice Media — незалежна медійна компанія, що з’явилася в середині 1990-х років і почалася з панк-журналу в Монреалі. Протягом двох десятиліть вона перетворилася на великий холдинг із власною телепродакшен-студією, рекламною агенцією та популярним сайтом VICE.com. У 2017 році на піку вартості Vice Media Group оцінювали $5,7 млрд.

Нагадаємо, CEO NVIDIA “урізали” зарплату на $2,5 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram