6 Червня 2021

Найдорожчі ліки світу

Investory News пропонують ознайомитися з добіркою рідкісних та шалено дорогих “рятівників” від специфічних хвороб.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Джерело: apteka, trendymen, ria, kp, відкриті дані 

ЗОЛГЕНСМА — понад $2 млн. Ці ліки застосовується для лікування спінальної м'язової дистрофії — рідкісного генетичного захворювання. Препарат схвалений у США для лікування дітей до дворічного віку. Унікальною особливістю Zolgensma є одноразове застосування. Більшість страховок не покриває витрати на ці ліки, тому було прийнято рішення дати можливість деяким страховикам оплачувати лікування своїх клієнтів частинами по $425 тис. протягом п'яти років

МІАЛЕПТ — $855 тис. Міалепт застосовується для лікування пацієнтів з дефіцитом лептину при генералізованій ліподистрофії (з вродженим або набутим аномальним розподілом жирової тканини в організмі). Хвороба супроводжується порушенням роботи внутрішніх органів. Ціна одного флакона — $5093. Пацієнтам необхідно використовувати 14 флаконів на місяць

ЛУКСТУРНА — $850 тис. Препарат призначений для лікування спадкової дистрофії сітківки, захворювання, що призводить до втрати зору аж до повної сліпоти. Пацієнтам, як правило, потрібне введення одного флакона ліків в кожне око. Вартість флакона становить $425 тис.

БРІНЕЙРА — $700 тис. Препарат призначений для лікування рідкісного спадкового захворювання, що має назву пізнього дитячого нейронального цероідного ліпофусцинозу — смертельно небезпечного розладу нервової системи, при якому дитина поступово втрачає здатність ходити. Річна вартість препарату становить понад $700 тис.

СОЛІРІС — $678 тис. Використовується для лікування рідкісної форми анемії. Дозування і кратність застосування препарату залежать від віку пацієнта і ступеня захворювання. Більшості хворих він призначається в таких дозах, при яких його річна вартість перевищує $678 тис.

БЛІНЦІТО — $672 тис. Протипухлинний засіб, що застосовується при лікуванні рідкісної форми раку крові та кісткового мозку. Найчастіше пацієнтам необхідно 168 флаконів препарату на рік. Кожен флакон коштує близько $4 тис.

РАВІКТІ — $664 тис. Застосовується для лікування пацієнтів з порушенням синтезу сечовини й допомагає усунути з клітин організму надлишки азоту, запобігаючи накопиченню токсичного аміаку, який може призвести до пошкодження головного мозку і стати причиною коми або смерті хворого. Для підтримки нормального стану організму пацієнта потрібно 132 флакони препарату за ціною $5031 за один

ЛЮМІЗІМ — $643 тис. Використовується для пацієнтів з хворобою Помпі (спадкового захворювання, що характеризується накопиченням складних цукрів в організмі внаслідок ферментативної недостатності). За ціною у понад $824 за флакон пацієнтові на рік доведеться витрачати на ці ліки приблизно $643 тис.

АКТІММУН — $633 тис. Препарат схвалений в США для лікування остеопетроза і хронічної гранулематозної хвороби, а також рідкісних захворювань, що викликають збої в роботі імунної системи. Один флакон Actimmune в США коштує $4798. Для лікування протягом року знадобиться приблизно 132 флакони

ФОЛОТІН — понад $500 тис. Folotyn застосовується для лікування рідкісної форми раку крові. У США вартість одного флакона досягла $5880. Залежно від віку пацієнта, його стану і ступеня хвороби за рік на лікування доведеться витратити від $400 до $500 тис.

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram