13 Лютого 2019

IN FACE: Ігор Коломойський

56-річний Ігор Коломойський вважається одним з найепатажніших українських бізнесменів. Його прізвище регулярно в першій десятці найбагатших людей України, його висловлювання цитують, а його поведінка породжує меми.

Три паспорти, досвід у бізнесі та політиці, активна участь у релігійному житті єврейської громади, понад $1 млрд статків – головні риси лідера однієї з найбільших українських бізнес-груп “Приват”.

Investory News нагадує основні цитати Ігора Коломойського та як змінювався імідж бізнесмена.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Джерело: відкриті дані 

Шкільні роки (другий праворуч)

Студентські роки (перший праворуч)

Разом зі співзасновником групи "Приват" Геннадієм Боголюбовим, 1997 рік. Коломойський про "Приват": "Група "Приват" ніколи не буде структурованою одиницею, тому що група "Приват" - це міф, фантом! Не існує такої юридичної особи, немає юридичного поняття "група Приват". Тому і немає можливості зробити публічним те, чого насправді не існує"

Фото кінця дев'яностих. Коломойський про бізнес: "У бізнесі я взагалі ні про що не шкодую. Так можна сказати і про життя в цілому. Та, напевно, мені було б цікаво прожити інше життя. Адже що ми робимо? Тиражуємо грошові знаки"

Зустріч з російським бізнесменом Романом Абрамовичем. Володимир Путін про Ігора Коломойського: "Унікальний пройдисвіт. Він навіть нашого олігарха Абрамовича надув два або три роки тому. Як кажуть у нас в колах освіченої інтелігенції, «кинув»"

Ігор Коломойський та Віктор Пінчук частіше сваряться, аніж приятелюють. Коломойський Пінчуку: "Життя — це супермаркет, бери що хочеш, але каса — попереду"

Ігор Коломойський про Ріната Ахметова: "Я дуже шанобливо ставлюся до Ахметова, особливо до його спритності. Він дуже спритна людина"

З Михайлом Кіперманом та Вірою Брежнєвою. Про бізнес: "В бізнесі неможливо зупинитися, неможливо вийти. Повірте, є вхід, але немає виходу. У тебе постійно якісь незавершені проекти"

З сином Георгієм. Про сім'ю: "Я не вважаю, що дітей або родичів потрібно залучати до сімейного бізнесу. Я б не хотів, щоб вони займалися бізнесом"

Європейська Єврейська рада, 2010 рік. Про євреїв: "Євреї є найбільш націоналістичною нацією в світі. Ми богообраний народ, або ми так вважаємо... Наше життя, наше існування викликає відповідні реакції"

Протягом головування в Дніпропетровській ОДА. Коломойський про політику: "Політика - справа брудна, аморальна. Але пристойні люди навіть в політиці намагаються залишатися пристойними людьми"

У 2015 році на фіналі УЕФА. Коломойський про футбол: "Що трапилося з Дніпром? Якось так вийшло. Футбол, як такий, у нас практично помер. Азарт завжди є, але в наших умовах це втрачає сенс. Невідповідність результату, що отримуєш, та інвестицій"

Під будівлею "Укртранснафти" з Мустафою Наємом та відомим запрошенням на каву. Коломойський Мустафі: "Каву йдеш пити?"

Після втрати "Приватбанку" 2016 року. Про фінустанову: "Приватбанк - це 40% ринку. Величезна кількість вкладників. Я що, псих, терорист, який бере в заручники своїх вкладників?"

2018 рік. Коломойський про піар: "Ви знаєте різницю між хом'яком і щуром? Різниця в піар-забезпеченні. Хом'ячок такий маленький, симпатичний, домашня тварина, діти люблять, граються. А щур — огидна, мерзенна тварина, від якої жінки непритомніють. А різниця тільки в одному — в піар-забезпеченні"

2019 рік. Коломойський про власні статки: "Я до оцінки статків ставлюся віртуально. Скільки б там не було написано, я дві котлети не з'їм, з'їм одну, дві пляшки вина не вип'ю, вип'ю одну. З віком людина менше споживає, стає скромнішою"

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram