18 Жовтня 2019

IN BEST: Найбільш інноваційні офіси світу 2019 року

До рейтингу найкрасивіших і інноваційних офісів світу увійшли офіси, що відкрилися з початку 2019 року.

Investory News ознайомить з ними у нашій добірці.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Джерело: відкриті дані

BARK, Колумбус, США. Компанія Bark випускає товари для домашніх тварин і заявляє, що їхній офіс — самий dog-friendly у світі

Поряд з робочими столами розміщені зручні ліжечка для тварин зі спеціальним покриттям, яке легко протирати, щоб собаки й люди могли сидіти пліч-о-пліч. Поруч з офісом є собачий майданчик. В офісі живе близько 50 собак

DIGITAL LUXURY GROUP, Женева, Швейцарія. В офісі компанії DLG, що займається діджитал-маркетингом, немає ресепшен. Він взагалі спроектований так, щоб якомога менше бути схожим на офіс. Дизайнерська компанія Bloomint Design зробила основний фокус на гнучкості різних просторів: одні призначені і для відпочинку і релаксації, інші — для підвищення концентрації

Сучасні меблі та мінімалістичний дизайн формують елегантний інтер'єр, а лампи у формі пливучих хмар пом'якшують атмосферу. В офісі багато кімнат для перемовин різного розміру і форми для командної роботи.

GUSTO, Сан-Франциско, США. Офіс компанії Gusto, що займається розробкою хмарного ПО для малого бізнесу, розташований на території колишньої суднобудівної верфі. Тут будували військові кораблі в XIX столітті і в роки Другої світової війни, а потім кілька десятиліть приміщення пустувало. Коли в минулому році сюди переїхав стартап Gusto, архітектурна компанія Gensler розробила для них дизайн, зберігши багато з елементів промзони, включаючи підйомні крани та промислові ліфти.

Кімнати для переговорів названі в честь вигаданих маленьких компаній (типу Donut Factory - "Фабрика пончиків"), а на стінах - графіті із зображеннями майбутніх клієнтів, від бариста до ветеринарів. Малювали самі співробітники. І ще один бонус: підлога в офісі з підігрівом

JOYTUNES, Тель-Авів, Ізраїль. Музика - головна тема в офісі ізраїльського стартапу JoyTunes, який розроблює навчальний додаток для гри на фортепіано. У самому центрі - дерев'яна сцена для концертів, джем-сейшенів і відеозйомок. Архітектурне бюро Roy David Studio вибрало так званий "відкритий дизайн" (open-edge design) - офіс розділений на зони за допомогою відкритих етажерок, що створює мінімалістичний, ледь незавершений образ.

Над кожним робочим місцем розташовується лампа, яка кріпиться на стелі (висота - 5,5 м), її положення можна регулювати. В результаті виходить індивідуальна приватна зона у відкритому просторі. Кімнатні рослини й дерев'яні столи разом з теплими відтінками меблів і килимами в перському стилі створюють домашній затишок.

MINDVALLEY, Куала-Лумпур, Малайзія. Освітня компанія з Малайзії Mindvalley надихнулася вітражами в Sagrada Familia Гауді в Барселоні. Для створення ефекту калейдоскопа вони використовують природне сонячне світло, яке переломлюється, створюючи кольорові тіні.

Архітектурна компанія Ideaworkshop змогла збільшити корисну площу майже на 30%, добудувавши дворівневий мезонін. Конструкція зі скла і металу нагадує за стилем дитячі майданчики й створює атмосферу гри — але водночас це дозволило створити для співробітників приватні простори. На території офісу є спортзал, кімнати для гіпнотерапії та ліжка для power nap (короткого сну для відновлення енергії). Понад 800 рослин знижують фоновий шум і наповнюють офіс життям.

SLACK, Сан-Франциско, США. Штаб-квартира Slack - своєрідна міні-версія всієї нашої планети. Кожен поверх виробника бізнес-ПО повторює одну з ділянок Маршруту тихоокеанського хребта — пішохідної стежки, що йде уздовж Тихоокеанського узбережжя США.

У лобі — щось на зразок наметового табору, де можна медитувати перед черговим марш-кидком. Дизайн-студія O + A відштовхувалася від того, що засновник компанії Стюарт Баттерфілд відомий любов'ю до хайкінга і пішохідного туризму. На дев'ятому поверсі — скляні панелі, які змінюють колір залежно від кута, під яким на них дивляться, приблизно як у льодовиках.

TREND MICRO, Каїр, Єгипет. Офіс компанії Trend Micro, що займається кібербезпекою - наполовину простір, наполовину - культурний об'єкт. За кількістю історичних артефактів він міг би змагатися з музеєм. Офіс розташований у колишньому університетському театрі і займає три поверхи.

Все - від меблів до освітлення - присвячено історії стародавнього Єгипту. Студія Dalia Sadany Dezines, розробляючи дизайн, консультувалася з відомими єгиптологами та експертами з кібербезпеки, щоб в результаті вийшов офіс, який поєднує минуле і майбутнє. На одному з поверхів - музей кібербезпеки, а на мармурових стінах - єгипетські письмена, що нагадують, що інформація може зберігатися 5 тисяч років.

VITAL PROTEINS, Чикаго, США. Офіс компанії Vital Proteins, яка виробляє колагенові добавки, хоча і знаходиться в Чикаго, більше нагадує атмосферу Каліфорнії. Вся справа в дизайні - біла цегла, біло-блакитна кольорова гамма. Офіс знаходиться на території колишньої птахофабрики.

Офісний простір ділять величезні сходи, які використовуються для великих нарад або для індивідуальних зустрічей. Під сходами - кафе, де місцевий бариста подає лате, смузі та каву з колагеном. На другому рівні - лабораторія для розробки нових продуктів.

WHITEBALANCE, Нью-Делі, Індія. Креативне агентство WhiteBalance у своєму офісі використовувало просте правило: єдиний простір без видимих ​​перешкод. Прибравши всі перегородки з колишнього фармацевтичного складу, вони зробили великий хол для зустрічей, відеозйомок і заходів.

В офісі є також невеликі простори для роботи та відокремлене місце для сну (співробітники відео-відділу, буває, засиджуються до глибокої ночі). Дизайнери бюро Studio Bipolar зупинилися на індустріальній естетиці й біло-металевій кольоровій палітрі. Додаткові акценти створюють світлові рішення, мідні вентилятори та дисковий телефон.

THE WING, Нью-Йорк, США. Рідкісний випадок для нью-йоркського стартапа: компанія The Wing (організовує коворкінг для жінок) займає цілу будівлю на Манхеттені. Це чотириповерховий будинок в Іст-Віллідж, який будувався як медичний заклад.

В офісі зустрічається багато елементів, характерних для коворкінгу цієї компанії: круглі лампи на високих стелях, ергономічні меблі, розроблені спеціально для жінок. Конференц-зали названі на честь жінок, прославлених в історії, літературі та поп-культурі.

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram