Новини
21 Липня 2021
475

Маск пообіцяв зробити мережу зарядних станцій доступною не тільки для електромобілів Tesla

Для цього доведеться запропонувати адаптери до свого фірмового роз’єму та оновити мобільний додаток

Фото: Stefan Wermuth/Bloomberg

Засновник і генеральний директор Tesla Ілон Маск підтвердив, що до кінця року виробник електромобілів зробить свої зарядні станції доступними для машин з електродвигунами інших компаній. Про це він написав у Twitter, відповідаючи на питання про фірмові роз’єми для зарядних пристроїв електромобілів Tesla який використовується на американському ринку.

“Ми створили свій власний роз’єм, оскільки тоді не було стандарту, а Tesla була єдиним виробником електромобілів дальньої дії. Це один досить тонкий роз’єм для зарядки як малої, так і високої потужності. Проте, пізніше в цьому році ми відкриваємо нашу мережу Supercharger для інших електромобілів”, — написав Маск. В одному з наступних твітів він додав, що пізніше станції зарядки стануть доступні у всьому світі.

За даними Electrek, Tesla встановила за 10 років понад 25 тис. фірмових зарядних пристроїв на 2,7 тис. станціях у всьому світі. На відміну від мереж Ionity, Electrify America або ChargePoint в Supercharger можуть зарядитися тільки електромобілі Tesla.

Раніше компанія заявляла, що відкрита для спільного використання мережа зарядки з іншими автовиробниками, але це буде залежати від досягнення угоди про спільні витрати. Маск минулого року говорив, що зарядні пристрої Tesla “стримано” використовуються іншими автовиробниками, зазначає видання.

Tesla планує ширше відкриття мережі через адаптер і оновлення свого мобільного додатка, повідомляв місяць тому Electrek з посиланням на експертів галузі.

У Північній Америці Tesla використовує свій власний роз’єм, і компанії доведеться запропонувати адаптер власникам інших електромобілів, щоб вони могли використовувати мережу. В Європі Tesla тепер використовує стандарт CCS, і їй буде легше відкрити мережу зарядних станцій для автомобілів інших виробників.

Джерела, знайомі з цим питанням, раніше повідомили Electrek, що Tesla планує впровадити значне оновлення свого мобільного додатка, щоб зробити його доступним для водіїв, які не є власниками Tesla. Однак як вони будуть додані в мережу, ще належить з’ясувати, зазначає Electrek.

Видання додає, що відкриття мережі може її перевантажити, оскільки в деяких регіонах наявна зарядна інфраструктура вже працює на межі можливостей.

Нагадаємо, на українському ринку електромобілів другий квартал 2021 року повернувся до тенденції помірного росту. Кількість реєстрацій зросла на 14%, проти першого кварталу, та на 7%, якщо порівнювати з тогорічним показником.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram