Новини
20 Жовтня 2021
603

Маск може стати трильйонером: Morgan Stanley оцінив перспективи SpaceX

Ракета-носій Starship від SpaceX здатна змінити очікування інвесторів від всієї космічної індустрії

Фото: Michele Tantussi/Reuters

Ракети Starship, які розробляє компанія SpaceX Ілона Маска, можуть змінити очікування інвесторів від космічної галузі. На це в записці вказав аналітик Morgan Stanley Адам Джонас, пише Bloomberg.

“Розвиток технологій здатен змінити очікування інвесторів щодо космічної галузі. Як сказав один клієнт: “говорити про космос до Starship — все одно що говорити про інтернет до Google”, — зазначив Джонас.

Аналітик вважає, що SpaceX “кидає виклик будь-якому упередженому поданню” про можливості ракет-носіїв і допоміжні інфраструктури.

“Деякі клієнти Morgan Stanley кажуть, що якщо Маск стане першим трильйонером, то не через Tesla. На думку інших клієнтів, SpaceX може стати найдорожчою компанією у світі, а не тільки в космічній галузі”, — додав Джонас.

За даними Forbes на 19 жовтня, Ілон Маск — найбагатша людина світу зі статком у $222,1 млрд.

На початку жовтня оцінка SpaceX перевищила $100 млрд. Таким чином, вона стала другою за вартістю приватною компанією у світі. На першому місці — китайська ByteDance. У Morgan Stanley вважають, що велика частина оцінки SpaceX заснована на потенційному доході від мережі супутників Starlink. Маск заявляв, що вона може приносити до $30 млрд на рік.

Джонас зазначив, що супутники та ракети тісно пов’язані — поліпшення в пусковій потужності, збільшення частоти запусків ракет і корисного навантаження на політ, зменшення вартості запуску допоможуть економіці та масштабуванню супутникової системи Starlink.

Проте, в Morgan Stanley вважають, що в цьому десятиріччі Starlink буде тільки “спалювати” інвестиції — близько $33 млрд, а позитивний грошовий потік з’явиться у 2031 році.

Нагадаємо, космічна компанія мільярдера Ілона Маска SpaceX запустила на орбіту перший екіпаж, що складається тільки з космічних туристів — на борту не було жодного професійного космонавта.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram