Новини
27 Листопада 2020
1 309

Марк Кьюбан назвав книжку, яка допомогла йому розбагатіти

Прочитавши “Cashing in on the American Dream”, інвестор почав економити кожен цент

Підприємець та інвестор Марк Кьюбан назвав книжку, прочитавши яку у 30 років вирішив розбагатіти. Це книжка Пола Терхорста “Cashing in on the American Dream: How to Retire at 35” (“Заробити на американську мрію: як вийти на пенсію у 35”), яка була опублікована у 1988 році, повідомляє CNBC.

Пол Терхорст, який пропрацював багато років бухгалтером, детально описує, як він зміг вийти на пенсію у 35 років. У книзі він радить витрачати на день не більше ніж $50. “Сьогодні ця сума еквівалентна $110”, — зазначає видання.

Прочитавши “Cashing in on the American Dream”, Марк Кьюбан почав економити кожен цент. “Якщо ви зможете відкласти $1 млн, проживаючи як студент, ви зможете вийти на пенсію”, — наголосив інвестор.

І додав, що його метою було вийти на пенсію, щоб більше часу присвячувати собі. Для того, аби накопичити гроші та досягти мети, майбутній мільярдер наприкінці 80-х і 90-х років харчувався макаронами з сиром та їздив на “найжахливішій машині” — спочатку Fiat X1/9 з дірою у підлозі, пізніше — Buick LeSabre 1966 року випуску.

Після того як Кьюбан заснував MicroSolutions у 1983 році, він “провів довгі сім років без відпустки”. “Хоча первинною метою підприємця було вийти на пенсію у 35 років, він ніколи не переставав працювати, навіть коли розбагатів”, — зазначає видання.

У 1990 році Кьюбан продав MicroSolutions компанії CompuServe за $6 млн, а у 1999 році — Broadcast.com Yahoo за $5,7 млрд в акціях. У 2000 році став мажоритарним акціонером NBA Dallas Mavericks.

Статки Кьюбана оцінюються більш ніж у $4 млрд, він інвестує у різні галузі — від робототехніки, сонячних батарей до корисного печива.

Про історію успіху людини, яка лише за чотири роки заробила мільярд можна прочитати в матеріалі Investory News “Правила бізнесу Марка Кьюбана: Головне — не захоплення, а зусилля, які ви доклали”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram