Новини
28 Березня 2019
848

Маленька Європа: Huawei будує місто для своїх працівників за 10 млрд юанів

Новий кампус компанії займає 9 квадратних кілометрів і розрахований на 30 тисяч чоловік

Китайська телекомунікаційна компанія Huawei будує в окрузі Дунгуань на півдні Китаю новий кампус, який виділяється ретельно скопійованою архітектурою десятка європейських міст, пише MailOnline.

Компанія вже витратила 10 млрд юанів (близько £1,1 млрд) на будівництво величезного міста в європейському стилі, де будуть розташовані його офіси та лабораторії.

Як зазначає видання, компанія могла б побудувати звичайний кампус на кшталт тих, що є у інших знаменитих корпорацій в Кремнієвій долині, але схоже, що їм неодмінно потрібна була якась своя “фішка”. Інакше не пояснити той факт, що на території в 9 кв. км вони в кінцевому результаті придумали розмістити копії будинків та вуличок з 12 європейських міст. Також кампус матиме власну трамвайну лінію.

Кожен з дюжини корпусів нового кампусу Huawei на 30 тис. співробітників уособлює архітектуру старих міст: “Paris” (Франція), “Verona” (Італія), “Granada” (Іспанія), “Bruges” (Бельгія), “Cesky” (Чехія) та інших. На території кампусу є озеро, над яким побудована точна копія моста Свободи в угорському Будапешті з трамвайною колією для перевезення працівників між будівлями.

Нагадаємо, дослідницька компанія Hurun опублікувала звіт, у якому зазначено, що у Китаї проживає майже 29% світових мільярдерів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram