Новини
6 Лютого 2020
720

Максим Нефьодов: Обсяги контрабанди оцінюються в десятки мільярдів гривень

Українські суди у 2019 році конфіскували товарів на суму близько 225 мільйонів гривень

Глава Державної митної служби Максим Нефьодов оцінив обсяги контрабанди в Україні в десятки мільярдів гривень. Про це пише ZN.UA.

“Ми оцінюємо контрабанду в десятки мільярдів гривень. Обов’язково зробимо заміри рівня, до якого можливо зменшити контрабанду. Є схеми, які можна прикрити на 95%, але існують і такі, яких не прикрити повністю ніколи. Наприклад, поштова контрабанда. Її можна тільки зменшити, виключивши одіозні випадки, коли для однієї людини пересилається повний модельний ряд взуття від 35-го до 45-го розміру”, — розповів він виданню.

Максим Нефьодов також зазначив, що деякі методології досліджень контрабанди можуть бути не вірними.

“Я дивився методологію досліджень, що показують 100 мільярдів гривень. Є й такі, які показують більше. Часом вони викликають у мене подив. Наприклад, одне з досліджень визначило, що найбільший обсяг контрабанди в Україну — понад мільярд доларів на рік — надходить зі Швейцарії. При цьому у нас обсяг імпорту зі Швейцарією не так великий, щоб можна було мільярд доларів десь заховати”, — додав він.

За словами Нефьодова, українські суди у 2019 р. конфіскували товарів на суму близько 225 млн грн.

“Слід зазначити, що всі дані про конфіскацію подаються за заявленою вартістю. Тому фура, вартість якої ми оцінили в $2,7 млн, потрапить в статистику згідно з вартістю в митній декларації, тобто $70 тис.”, — сказав Нефьодов.

Як писали раніше, Investory News, кожен робочий день з початку 2020 р. Державна митна служба перераховує до бюджету близько 1 млрд грн. Нарахування тривають всупереч зменшенню оподаткованого імпорту.

Нагадаємо, влада Китаю знизить у два рази мита на ряд імпортованих зі США товарів на загальну суму $75 млрд. Зміни наберуть чинності з 14 лютого.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram