Соцмережі
9 Травня 2019
866

Макс Нефьодов: Реформи закупівель в дії

Перша рамкова угода на ProZorro

Чергова цеглинка в нашу величну піраміду реформи закупівель! У ProZorro уклали першу рамкову угоду. Укрпошта закуповуватиме бензин у попередньо відібраних постачальників. Скажімо, треба партія пального, оголошують міні-аукціон, ніяких документів не треба – і вже за 4 дні замовник із товаром!

ДЛЯ КОГО ЦЕ ПОТРІБНО: для відносно великих і професійних покупців, яким треба безперервний процес постачання і гарантія наявності товару, навіть якщо один постачальник не зможе
ЯК ЦЕ ПРАЦЮЄ: Товари або послуги широкого вжитку, ринкові ціни яких сильно коливаються, можна закуповувати швидше і простіше. Для цього замовники укладають рамкову угоду (РУ) строком до 4 років. Протягом терміну дії РУ замовник купує продукцію окремими партіями за конкурентними цінами без додаткових угод
ЧИ ЦЕ Є ПАНАЦЕЯ: ні, звісно – але це черговий механізм, як нормальні замовники можуть вирішувати свої проблеми замість криків «отеті ваші тендери зло, треба просто побити по 40 літрів і купити у фірми кума без всякого прозорро!»

Дякую всім, хто долучився до процесу! Ми це зробили! Тепер наступний крок – функціонал центральних закупівельних організацій (які, власне, будуть одними із найактивніших користувачів рамок)

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram