Новини
30 Листопада 2023
327

Майже вісім тисяч компаній змінили локацію з початку повномасштабної війни

Цікаво, що багато компаній як поїхали з Київа, так до нього і переїхали

Від початку повномасштабної війни майже 7820 українських бізнесів змінили регіон своєї реєстрації. 27% від загальної кількості компаній виїхала з Києва, повідомляє платформа для роботи з відкритими даними Опендатабот.

Водночас найпопулярнішим напрямком для переїзду став маршрут з Києва до Одещини. А переважна більшість релокованих підприємств (44%) представляють сферу оптової торгівлі, також у топі — компанії у сфері будівництва та нерухомості.

У топ-3 регіонів, звідки підприємці переїздили від початку повномасштабної, також потрапили Дніпропетровщина (11%) та Донеччина (8%).

Водночас Київ також очолює перелік регіонів, куди переїздять компанії — 22% від загальної кількості релокантів обрали саме столицю.

“Попри військові дії та близькість до лінії фронту, підприємці також обирають Харківщину та Одещину – по 10% компаній, що змінили регіони”, — кажуть в Опендатабот.

Наразі ж найпопулярніший маршрут для переїзду бізнесу — з Києва до Одещини: цей шлях обрали 350 компаній. Другим за популярністю став напрямок з Дніпропетровщини до Києва — 300 компаній. Замикає топ-3 маршрут “Київ-Харківщина” — 289 бізнесів.

Нагадаємо, конфіскацію активів російських олігархів дозволять в США.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram