Новини
4 Липня 2024
16

Lufthansa отримала дозвіл на приватизацію ITA Airways

Угода дозволить зберегти найбільшу авіакомпанію Італії

Фото: Flickr/Simone

Європейська комісія 3 липня схвалила угоду з придбання німецькою Deutsche Lufthansa AG акцій італійської авіакомпанії ITA Airways, повідомляється на сайті ЄК.

Комісія вирішила, що без об’єднання з Lufthansa перспективи подальшого існування ITA Airways як незалежної авіакомпанії була б дуже невизначеною.

Італія — один з головних ринків Європи для Lufthansa, вказує німецьке видання Handelsblatt. Вона планує зробити Рим п’ятим хабом для виконання рейсів у Південну півкулю.

Lufthansa отримала дозвіл на придбання 41% акцій ITA за €325 млн. Залежно від того, як ITA розвиватиметься у мережі Lufthansa, до 2033 року німці зможуть викупити решту акцій двома траншами по 49% і 10%. У такому разі угода коштуватиме Lufthansa €825 млн.

Щоб не допустити надмірної концентрації через зростання позицій Lufthansa Group, Єврокомісія зобов’язала компанії звільнити для конкурентів 17 слотів в аеропорту Мілан–Лінате (хаб ITA Airways).

Крім того, Lufthansa та ITA мають допомогти конкурентам створити власні рейси на чотирьох трансатлантичних маршрутах: з Риму до Вашингтона, Чикаго, Сан-Франциско та Торонто.

Як писали раніше Investory News, yайкращою авіакомпанією 2024 року стала Qatar Airways.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram