Новини
15 Серпня 2023
261

Литва виділить Україні €6 мільйонів

Гроші призначені на системи реабілітації

Під час онлайн-зустрічі з міністром охорони здоровʼя України Віктором Ляшком канцлерка уряду Литви Гедре Бальчітіте повідомила про готовність надати допомогу в сумі €6 млн для якнайшвидшого збільшення потужностей системи реабілітації, аби ще більше людей, які потребують реабілітаційної допомоги, могли її отримати.

Йдеться про участь у будівництві реабілітаційного центру або відділення. Також частина коштів може бути спрямована на розвиток кадрового потенціалу у сфері реабілітації та послуг психологічної реабілітації, потреба в якій також постійно зростає.

Ляшко ж розповів, що в Україні вже сформована стратегія розвитку реабілітації у сфері охорони здоров’я. За основу був взятий досвід Ізраїлю – країни, яка фактично живе у стані війни. Для того, аби покрити потребу у наданні реабілітаційної допомоги у сфері охорони здоров’я для військових та цивільних громадян, Україні потрібно близько 7,8 тис. ліжок. Трохи більше ніж 5 тис. ліжок будуть функціонувати у реабілітаційних відділеннях в кластерних лікарнях по всій Україні, близько 1,5 тис. забезпечать 6 спеціалізованих реабілітаційних медзакладів національного рівня та ще близько 1 тис. ліжок — 5 реабілітаційних центрів, які запустить Міністерство оборони України.

Учасники зустрічі погодили подальший алгоритм дій щодо вибору об’єкта інвестування серед тих, що визначені МОЗ пріоритетними, зважаючи на стратегію розвитку реабілітаційної складової системи охорони здоровʼя України.

З початку року послуги з амбулаторної реабілітації отримали понад 75 тис. пацієнтів. Водночас стаціонарне відновлення пройшли понад 66 тис. людей. Серед лідерів напряму — Дніпропетровська та Львівська області, а також місто Київ.

Раніше Investory News писали, що українці отримали рекордну кількість посвідок на проживання в Литві.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram