Новини
13 Червня 2024
48

Лідерство Lego як найдорожчого бренду Данії під загрозою

Її позиціям почав загрожувати Novo Nordisk

Фото: Inventure

Вартість бренду данської фармацевтичної компанії Novo Nordisk завдяки препаратам проти ожиріння Ozempic і Wegovy за рік зросла на 59%. У разі збереження таких темпів вона уже наступного року дожене Lego, йдеться у звіті Brand Finance за 2024 рік.

Виробник іграшок Lego вже дев’ятий рік поспіль є лідером рейтингу найдорожчих брендів Данії. Але в той час, як вартість бренду Lego за останній рік зросла лише на 3%, приблизно до $8 млрд, вартість бренду Novo підскочила на 59% — до $ 5,1 млрд.

“Якщо Novo Nordisk добре управлятиме своїм брендом і успішно задовольнятиме попит на свою продукцію, вона зможе перевершити Lego у рейтингу 2025 року”, — заявив голова Brand Finance Девід Хей.

Логістична компанія Maersk, попри зниження вартості бренду на 37%, залишається в трійці найцінніших данських брендів.
Найбільше зростання вартості бренду в країні продемонструвала страхова компанія Tryg (+62%), що, як зазначається у звіті, зумовлено значним зростанням приватного та комерційного сегментів, а також успіхом придбання та інтеграції Tryg шведського та норвезького підприємств RSA Скандинавія.

У 2023 році Novo Nordisk стала найдорожчою компанією Європи, випередивши LVMH, чому сприяли високі продажі її препаратів Ozempic та Wegovy.

Компанія стала настільки великою, що її успіх помітно впливає на Данію на макроекономічному рівні, впливаючи на відсоткові ставки, валюту та рівень зайнятості. У 2023 році економіка скандинавської країни зросла на 1,9%, але без Novo Nordisk вона перебувала б у стагнації.

Нагадаємо, кредитний рейтинг Boeing може значно просісти.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram