Новини
18 Лютого 2022
560

Легендарний американський мільярдер виправдався за підозрілі угоди

Воррен Баффет заперечує інсайдерську торгівлю акціями Activision Blizzard

Фото: Gerry Miller/CNBC

Воррен Баффетт заявив, що заздалегідь не знав про намір Microsoft купити Activision Blizzard. Його компанія Berkshire Hathaway купила акції ігрового гіганта на $1,1 млрд за кілька тижнів до оголошення угоди, пише Reuters.

У листі, опублікованому офісом Баффетта, йдеться, що один з його інвестиційних менеджерів купив 14,7 млн цінних паперів Activision за $77 за акцію. 85% своєї частки він придбав ще у жовтні, та іншу частину — у листопаді. Баффетт не назвав ім’я менеджера.

Частка компанії у портфелі Berkshire Hathaway на кінець 2021 року становила 0,29%.

Мільярдер заявив, що цей співробітник також міг збільшити свою частку після того, як угоду було оголошено. На той момент акції компанії торгувалися $78 за штуку. “Його покупка не стала золотою жилою ні для нього, ні для Berkshire”, — написав Баффетт.

Bloomberg писав, що Баффет є старим другом засновника Microsoft Білла Гейтса. До його розлучення з Меліндою Гейтс Баффет тривалий час був піклувальником благодійного фонду Bill & Melinda Gates Foundation.

Ціна акцій Activision за підсумками торгового дня у четвер знизилася на 49 центів — до $80,97.

Нагадаємо, згідно з інформацією The Financial Times, корпорація Воррена Баффета Berkshire Hathaway розкрила інформацію про придбання частки Activision Blizzard майже на $1 млрд у четвертому кварталі 2021 року. Це сталося за кілька тижнів до того, як цей виробник відеоігор погодився на угоду з компанією Microsoft за $75 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram