Новини
27 Жовтня 2023
313

Латвія передаватиме Україні конфісковані російські авто

Про це йдеться у законі “Про дорожній рух”

Сейм Латвії 26 жовтня затвердив у першому читанні поправки до закону “Про дорожній рух”, які передбачають заборону на перебування в Латвії зареєстрованих у росії транспортних засобів, пише Delfi.

Проєкт закону передбачає, що власник транспортного засобу, зареєстрованого в росії, повинен буде зареєструвати транспортний засіб або вивезти його з території Латвії протягом трьох місяців від дня набрання законом чинності.

Після закінчення перехідного періоду використання зареєстрованих у росії транспортних засобів у дорожньому русі Латвії буде дозволено, якщо людина перетинає територію Латвії транзитом.

Транспортний засіб, зареєстрований у росії, зможе перетнути територію Латвії транзитом тільки один раз.

При цьому поправки зобов’язують подавати перед в’їздом до Латвії інформацію про зареєстрований у росії транспортний засіб, водія транспортного засобу, а також про період, протягом якого автомобіль братиме участь у дорожньому русі в країні.

Він не повинен перевищувати 24 годин.

У разі, якщо транспортний засіб не зареєстрований в Латвії або не виїжджає за межі країни, і у випадку, якщо було виявлено його несанкціоноване використання в дорожньому русі, транспортний засіб буде конфісковано.

Планують, що конфісковані автомобілі будуть передані Україні.

Міністерство юстиції зазначає, що, з урахуванням повномасштабного нападу росії на Україну і загрози її територіальній цілісності, суверенітету і незалежності, присутність зареєстрованих у росії транспортних засобів на території Латвії неприпустима.

Крім того, транспортні засоби в росії часто не відповідають вимогам технічних вимог ЄС, а використання таких транспортних засобів у дорожньому русі може поставити під загрозу його безпеку.

Планують, що закон набуде чинності 15 листопада.

Нагадуємо, Казахстан заборонив експорт товарів до рф, які можуть бути використані у війні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram