Мiста
29 Листопада 2020
2 954

La Perla Azzurra: Курорт майбутнього в Херсонській області

На узбережжі Чорного моря з’явиться сучасний комплекс для відпочинку

Піщані береги омиті теплим і ніжним морем, завжди приваблювали туристів. Основні курортні зони України — Одеська, Херсонська та Миколаївська області.

Пляжний сезон починається в червні, триває до кінця серпня-початку вересня. Море прогрівається до комфортних +25º C. Денна температура повітря коливається в межах +28 — +30°C, нічна суттєво прохолодніша — близько +20°C.

У листопаді цього року Кабінет міністрів України постановив зі 103 проєктів La Perla Azzurra в Херсонській області — як один із пріоритетних проєктів розвитку узбережжя Чорного моря до 2023 року. Ініціаторами його стали Херсонська облдержадміністрація та ПП “Компанія Майстер-Фіш”, кінцевими бенефіціарами якої є Борис Гончаренко та Олексій Бовтюх.

Планом передбачено створення курортно-лікувальної та туристичної інфраструктури на озері Устричне між селищами Приморське (Голопристанський р-н) та Лазурне (Скадовський р-н). Запланована вартість — $1 млрд.

Територія Лазурненської селищної ради належить до другого південно-східного кліматичного району в межах степової зони з помірно-континентальним кліматом. Довжина морського пляжу становитиме 3,6 км, а берега озера — 6,5 км.

Під рекреаційну зону відведено земельну ділянку загальною площею 596,1 га, з них на 300 га передбачається будівництво готелів, апартаментів, аквапарку, спа-комплексів, ресторанів, яхт-клубів, котеджних кварталів, пансіонатів та науково-виробничого комплексу з розведення малька цінних риб.

Поруч знаходяться природні джерела йодо-бромнимх вод температурою +70-90°C.

Курорт зможе прийняти близько 30 тис. осіб. Працювати він буде цілодобово.

Згідно з умовами угоди, інвестору пропонується участь в акціонерному капіталі та оренда ділянки на 49 років. Реалізація проєкту фінансується повністю за кошти інвестора.

Джерело: відкриті дані

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram