Новини
12 Лютого 2020
765

Квартальний збиток Lyft виявився нижчим за прогнози аналітиків

Акції компанії подешевшали на 5,25% та коштують наразі $51,11

Таксі-сервіс Lyft представив фінансовий звіт за підсумками четвертого кварталу 2019 фінансового року (ФР), повідомляє Reuters.

Так, чистий збиток склав $356 млн, а скоригована величина показника виявилася на позначці $121,4 млн. При цьому продажі збільшилися з $669,6 млн роком раніше до $1,02 млрд.

Зауважимо, що аналітики в середньому очікували скоригований збиток в розмірі $161 млн і продажу в розмірі $984 млн.

Лідер ринку минулого тижня заявив, що він розраховує повідомити про скоригований прибуток вже в четвертому кварталі 2020 р., тоді як раніше компанія планувала це зробити тільки у 2021 р.

Крім того, квартальний збиток Uber виявився нижче прогнозу аналітиків, що привело до зростання його акцій майже 10% в п’ятницю. Наразі акції компанії знизилися до рівня $51,11 (-5,25%).

Очевидно, що Lyft знаходиться під тиском. Минулого місяця компанія оголосила про звільнення 90 співробітників у відділах маркетингу і продажів (в даний час її штат налічує близько 5,5 тис. співробітників).

“Ми ретельно оцінили ресурси, необхідні для досягнення наших бізнес-цілей на 2020 рік, і реструктуризація деяких з наших команд показує це”, — заявила компанія MarketWatch.

За останні три квартали Lyft втратила близько $2,25 млрд, що ставить під сумнів її здатність приносити прибуток, пише агенція. У минулому році генеральний директор Lyft Логан Грін (Logan Green) заявив, що компанія стане прибутковою до кінця 2021 р., якщо відмовиться від деяких витрат.

Аналітик RBC Capital Markets Марк Махане (Mark Mahaney), разом з іншими оптимістично налаштованими аналітиками, бачить більше шансів для зростання, ніж зниження, частково через поліпшення ситуації в галузі (менше купонів/знижок).

“Ми продовжуємо оцінювати валюацію Lyft як привабливу на поточних рівнях, підтримувану наростальним потоком напрямку “Перевезення-як-Послуга” (Transportation-as-a-Service, TaaS, – ринок, який оцінено перевищує $1 трлн)”, — зазначив аналітик.

Як писали раніше Investory News, нью-йоркські брокери з компанії Knightsbridge Private Partners наприкінці 2018 — початку 2019 р. продали інвесторам акції великих технологічних компаній: Airbnb, Lyft, Palantir і Uber, які збиралися виходити на IPO, на суму у $2,1 млн. Насправді ж, ніяких акцій у них не було.

Нагадаємо, чистий збиток сервісу таксі Uber за 2019 р. склав $8,5 млрд проти прибутку в $997 млн роком раніше. Однак компанія сподівається знову стати прибутковою до кінця 2020 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram