Новини
17 Липня 2020
978

Квартальна виручка Netflix збільшилася на 25%

Кількість передплатників у всьому світі зросла до 193 мільйонів

Відеострімінговий сервіс Netflix представив звіт про свою діяльність у другому кварталі, на який в США та багатьох інших країнах припали основні обмежувальні та карантинні заходи, пов’язані з боротьбою проти коронавірусу.

Загальна виручка Netflix за цей квартал склала $6,1 млрд, що на 24,9% більше, ніж за другий квартал попереднього року. Чистий прибуток склав $720 млн, що у 2,5 раза більше, ніж роком раніше.

Кількість передплатників у всьому світі зросла до 193 млн, що на 27% більше, ніж роком раніше. Ці показники в цілому вклалися в прогнози аналітиків.

Однак після публікації квартальної звітності Netflix його акції різко подешевшали на 8%. Річ у тім, що Netflix дав прогноз щодо приросту нових користувачів у наступному кварталі помітно слабкіше, ніж очікували аналітики. Компанія чекає приросту на 23,4%, або 2,5 млн передплатників, в третьому кварталі, тоді як опитані Refinitiv аналітики очікували 5,3 млн.

“У першому і другому кварталах ми зафіксували значний ривок популярності нашого сервісу. У підсумку в першому півріччі приріст нових користувачів склав 26 млн в порівнянні з 12 млн роком раніше. Як результат, ми очікуємо меншого приросту у другій половині 2020 р. проти аналогічного періоду попереднього року”, — йдеться у зверненні Netflix до своїх акціонерів.

Як писали раніше Investory News, за перший квартал 2020 р. кількість платних користувачів у світі найбільшого сервісу потокового відео за підпискою Netflix збільшилася на рекордні 15,77 мільйона, що обумовлено величезною кількістю людей, вимушених залишатися вдома.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram