Новини
22 Квітня 2019
1 021

“Кусто Агро” поповнилось “Аграрним фондом Терещенка”

Агрокомпанія планує збільшити урожайність на 10-15 % і досягти рентабельності 23-35%

Фото: УНІАН

“Аграрний фонд Терещенка” знаходиться в Житомирській області. Загальна площа земельного банку підприємства складає близько 7 тис. га, повідомили в компанії “Кусто Агро”.

“Раніше безпосередньо на підприємстві працювало понад 90 осіб. Після того як воно увійшло до складу “Кусто Агро”, відбувся певний перерозподіл, бо в компанії по іншому організоване виконання процесів. Таким чином, частина персоналу: механізатори, технічні спеціалісти — перейшла на інше підприємство “Кусто Агро” — “Сервісагротех”, філіал якого зареєстрований в районі. А у нас залишились бухгалтерія, агрономи, керівники. Загалом в господарстві — 34 фахівців”, — розповідає Валерій Мельник, генеральний директор “Аграрного фонду Терещенка”.

Підприємство займається вирощуванням озимих ріпаку, пшениці та ячменю. Також культивуються соняшник та кукурудза.

Керівництво підприємства розраховує на покращення результатів діяльності господарства у 2019 році. “На цей сезон плануємо збільшити  урожайність на 10-15 % порівняно із минулим роком — а це дозволить досягти рентабельності на рівні 23-35% в залежності від культури”, — підсумував Валерій Мельник.

Нагадаємо, корпорація “Кондитерінвест” президента Roshen В’ячеслава Москалевського придбала агрокомпанію “Летичів Агро”.

Крім того, Investory News вже писали про ситуацію на українському аграрному ринку: за шаленим бумом угод M&A прийшов етап оптимізації портфелів активів та земельних банків.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram