Новини
29 Жовтня 2021
758

Криптовалюта за серіалом “Гра в кальмара” подорожчала на 2400% за день

Ринкова капіталізація Squid перевищила $174 мільйони

Криптовалюта Squid за серіалом Netflix “Гра в кальмара” торгується за $2,22, її вартість збільшилася на 2400% за останній день, повідомляє CNBC.

Криптовалюту випустили за мотивами південнокорейського серіалу Netflix “Гра в кальмара” про людей, які грають у дитячі ігри на виживання, сподіваючись виграти великий грошовий приз. Серіал став світовою сенсацією та проєктом, що найбільш переглядається на Netflix.

У загальному ринкова капіталізація Squid перевищила $174 млн.

“Передпродаж монет розпочався 20 жовтня, тоді вони були розпродані за одну секунду”, — зазначає видання. Токен був запущений як ексклюзивна монета проєкту Squid Game — криптовалютної платформи для гри та заробітку.

Онлайн-турнір, який стартує у листопаді, імітує шість раундів ігор, показаних в однойменному телешоу. На сайті проєкту вказується, що, на відміну від серіалу, на учасників криптогри не чекає смерть у разі програшу.

Фінальний бонус у цій віртуальній симуляції не буде обмежений ні максимальною сумою, ні кількістю учасників. Для участі в кожній грі користувачам доведеться заплатити встановлену в жетонах ціну. У певних раундах їм доведеться придбати також виготовлений на замовлення NFT. Деякі NFT зображатимуть персонажів із серіалу, враховуючи  охоронців у малинових костюмах із чорними масками.

Фінальна гра турніру коштує недешево: від $15 до $33,5 тис. з придбаними NFT. Вступні внески за кожен раунд поділяються між розробниками (10%) та призовим фондом (90%).

Раніше Investory News писали, що близько 10 тис. найбільших індивідуальних інвесторів контролюють більше третини ринку біткоїну. Експерти вважають, що занадто висока концентрація робить його вразливим.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram