Новини
15 Лютого 2019
746

Крипто-стартап для переказу коштів отримав $1,7 млн

У компанію SendFriend інвестували Mastercard, Barcalys та 2020 Ventures

Нью-Йоркський стартап Send Friend за підсумками першого раунду фінансування залучив $1,7 млн від криптовалютної платформи Ripple, повідомляє CoinDesk.

Також в платіжну систему інвестували Mastercard, Mahindra Finance, MIT Media Lab, Techstars, 2020 Ventures, 8 Decimal Capital та Barcalys. Крім того, Barcalys взяв участь у фінансуванні як бізнес-акселератор «Barclays powered by TechStars», в який стартап SendFriend потрапив у вересні 2018 р.

Компанія SendFriend планує використовувати криптовалюту XRP для міжнародних грошових переказів.

Керівники стартапу зазначають, що зібрані гроші підуть на розширення штату, маркетинг та роботу із суспільством. На даний момент цільова група сервісу – філіппінські трудові мігранти, які перераховують гроші своїм сім’ям у Філіппіни. На думку керівництва SendFriend, конвертація долара на XRP, а потім в песо завдяки блокчейну буде відбуватися миттєво. Також засновники стартапу заявили, що зроблять комісії на перекази на 65% нижче, ніж в аналогічних сервісах.

Запуск платіжного сервісу очікується найближчим часом в Нью-Джерсі. У майбутньому додатки для мобільних пристроїв і ПК будуть доступні і в інших штатах.

Нагадаємо, американський банк JPMorgan створює власну криптовалюту JPM Coin.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram