Новини
26 Лютого 2019
730

Кримську “Массандру” хочуть продати

Оцінку активу поки що не провели

Одне з найбільших та найстаріших виноробних господарств Криму, виробничо-аграрне об’єднання “Массандра” планують приватизувати. Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на слова спікера парламенту окупованого Криму Володимира Константинова.

“Це питання розглядатиметься як питання приватизації. Ніякого державного управління в цьому плані не передбачається. Конкуренція в цій галузі висока, потреба в інвестиціях дуже велика”, – цитують ЗМІ Константинова.

При цьому напередодні прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав розпорядження про передачу ПАТ “Массандра” з управління справами президента РФ у державну власність Республіки Крим.

Повідомляється також, що оцінку активів ще не проводили.

“Массандра” була заснована наприкінці 19 сторіччя князем Левом Голіциним. Це одне з найбільших виноробних господарств на Кримському півострові. Підприємство володіє близько 4 тис. га виноградників. До його складу входять вісім виноробних заводів, у тому числі “Лівадія”, “Гурзуф” та “Алушта”. На території підприємства розташовані унікальні винні підвали та колекція рідкісних вин.

Зазначимо, що у грудні 2017 р. з торгів також продали кримський завод ігристих вин “Новий Світ”. 100% акцій підприємства за 1,5 млрд рублів викупила компанія “Південний проект”, яка входить до складу акціонерного банку “Росія”.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram