Новини
6 Червня 2022
444

Кремль готовий до багатомісячної війни

Тим часом у рф назріває чергова “чистка” незадоволених кадрів

На росії назріває антивоєнний рух: дедалі більше людей хочуть, щоб війна в Україні якнайшвидше закінчилася. Є ознаки підготовки до великої кадрової “чистки”, оскільки володимир путін не в змозі визнавати своїх помилок, розповів політолог Іван Преображенський в інтерв’ю Радіо НВ.

“Думаю, що він (антивоєнний рух) назріває від початку війни. Особливо сильно починає розвиватися зараз, коли, за неофіційними даними, кремль намагається повісити відновлення окупованих територій на регіональні бюджети, відповідно, на регіональні еліти, переваливши з себе на них відповідальність, зокрема за те, що відбувається”, — зазначив експерт.

“Центр має інструменти. Він звичними способами це пригнічує, безумовно — додав політолог. — Пригнічувати — це одна справа. Питання в тому, що невдоволення регіональних еліт нікуди не дівається від цього”.

У росії зростає кількість тих, хто “ймовірніше проти” війни в Україні.

“Перший стрибок був пов’язаний з надією на швидку перемогу. Те саме було і серед керівництва росії. Мало з ким володимир путін радився перед тим, як розпочати цю війну. Хоча, звичайно, здогадувалися багато. Але коли вона почалася в такому вигляді — це всіх налякало. Всі очікували швидкої, точкової дійсно “спецоперації”, яка не має значення та закінчиться протягом кількох тижнів. А зараз ми бачимо, що це затяжний військовий конфлікт, який путін готовий вести місяцями”, — заявив Преображенський.

“З одного боку, у цих людей є бажання якнайшвидше конфлікт закінчити, а з іншого боку — вони зовсім позбавлені будь-якої морально-етичної позиції. У російської еліти немає відчуття якихось банальних речей, що вбивати — погано. Це результат довгих, багаторічних чисток державного апарату”, — додав він.

Як зазначив експерт, зараз якраз назріває чергова “чистка”:

“Судячи з усього зараз його (путіна) помічника — колишнього губернатора Ярославської області Миронова — призначено головою нової комісії з кадрів. Мабуть, йдеться про нову велику чистку — вичистити всіх, хто сумнівався в необхідності початку цієї “військової операції”, цієї агресії проти України”.

Раніше Investory News писали, що  голова МЗС Британії Ліз Трасс закликає на російську агресію відповідати лише силою. Не можна допустити жодного відкату назад від мети гарантувати поразку росії у її війні проти України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram