Новини
11 Червня 2024
74

Кредитний рейтинг Boeing може значно просісти

Очікується, що він впаде до “сміттєвого” рівня

Фото: Stephen Brashear/Getty Images

Кризовий авіаконцерн Boeing зіткнувся із колись немислимою перспективою: очікується, що його борговий рейтинг буде знижений до “сміттєвого” рівня, пише Financial Times.

У вівторок аерокосмічний гігант має оприлюднити детальну інформацію про свої поставки літаків за травень. Очікується, що цифри розчарують, і інвестори та аналітики будуть стежити за тим, чи зможе компанія збільшити поставки у другому півріччі, сподіваючись уникнути зниження рейтингу.

Слабкі поставки літаків, нечітка картина відновлення і тривалий період високого боргу по відношенню до прибутку рейтингові агентства назвали основними факторами, які можуть призвести до зниження рейтингу Boeing до “сміттєвого”.

“Зниження рейтингу до “сміттєвого” може призвести до подорожчання позик для Boeing. Через величезну структуру капіталу компанії, загальний борг якої становить майже $58 млрд, високоприбутковим покупцям може виявитися важко переварити наплив нової пропозиції, що може спричинити різкі коливання цін.

Керівництво Boeing наголошує на важливості збереження інвестиційного статусу, а інвестори та аналітики очікують, що компанія уникне зниження рейтингу, якщо це взагалі можливо”, — пише FT.

Зазначається, що аерокосмічний гігант балансує на найнижчому рівні інвестиційного рейтингу після того, як у квітні Moody’s разом з іншими провідними рейтинговими агентствами знизило його кредитний рейтинг до “Baa3”, що відповідає рівню “BBB-мінус” для його аналогів.

Водночас Moody’s, S&P та Fitch знизили свої прогнози щодо компанії до “негативного” — крок, який може сигналізувати про більшу ймовірність подальших знижень рейтингів у майбутньому.

Нагадаємо, Apple поступилася Nvidia у списку найдорожчих компаній.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram