Новини
22 Березня 2019
1 584

Кредит: ЄБРР планує надати Kronospan UA €116 млн

Відповідний проект рада директорів ЄБРР розгляне вже 25 квітня

Європейський банк реконструкції й розвитку (ЄБРР) може надати кредит на суму до €116 млн виробнику листових матеріалів на основі деревини Kronospan UA (місто Нововолинськ Волинської області), що входить до групи Kronospan, повідомляє Інтерфакс-Україна. За інформацією агентства, відповідний проект рада директорів ЄБРР планує розглянути 25 квітня.

Враховуючи, що попит на цю продукцію зростає не лише в Україні, а й за кордоном, кредит буде мати два транші: €75 млн піде на будівництво заводу з виробництва орієнтовано-стружкових плит (OSB) в Нововолинську та €41 млн – на рефінансування “існуючої реструктуризації балансу компанії”.

Як повідомляє агентство, Kronospan UA також інвестує у створення кластеру для виробників меблів, будівництво нової трансформаторної підстанції, а також установку котла на біомасі та електростатичного осаджувача (WESP) для зниження концентрації пилу й викидів формальдегіду. Із загальної суми у €168 млн Kronospan  профінансує €52 млн власними коштами.

Kronospan UA є українською дочірньою компанію Kronospan Holdings PLC (Кіпр) та вже співпрацювала з ЄБРР. Перший кредит вона отримала 2006 року.

Компанія виробляє ламіновані та шліфовані ДСП та постформінг, а також постачає на ринок плити МДФ, шліфовані та лаковані ХДФ, глянцеві плити HDD, плити з орієнтованою  довгорозмірною стружкою (OSB), ламіновану підлогу, стінні декори, підвіконня та інші види продукції групи Kronospan.

За даними Інтерфакс-Україна, у січні-вересні 2018 року виручка компанії склала 2,15 млрд грн, чистий прибуток – 314,5 млн грн.

Kronospan, створений в Австрії в 1897 р., є провідним європейським виробником листових матеріалів на основі деревини. До складу холдингу входить 28 виробничих підприємств у 24 країнах, на яких працюють понад 11 тис. співробітників. Загальний обсяг продажів компанії перевищує €2,7 млрд на рік, з них 56% припадає на Центральну Європу.

Нагадаємо, ЄБРР та Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР) нададуть два паралельних кредити розміром €19,1 млн кожний спеціально створеній проектній компанії “Інгулець-Енерго 2”. Будувати електростанцію будуть на півдні України – у Миколаївській області.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram