Новини
10 Листопада 2020
862

Корпорація Samsung очолила ринок смартфонів США, обійшовши Apple

Повернути першість компанії вдалося завдяки більш пізньому старту продажів лінійки iPhone 12

Samsung за підсумками III кварталу 2020 року повернула собі звання лідера світового ринку смартфонів, а ще – очолила ринок смартфонів США, змістивши Apple на друге місце, про це йдеться у даних аналітичної компанії Strategy Analytics.

“Уперше з 2017 року південнокорейський гігант обіграв Apple завдяки не тільки хорошим продажам власних моделей, а й пізньому старту продажів лінійки iPhone 12”, – йдеться у повідомленні.

У результаті протягом липня-вересня частка компанії Samsung на ринку смартфонів США зросла на 6,7%, до 33,7%, що і забезпечило їй перше місце. При цьому частка Apple, що опустилася на друге місце, склала 30,2%. Третє місце у США посіла ще одна південнокорейська компанія-LG, якій належить 14,7% ринку.

На світовому ринку, який теж очолює Samsung, частки першої п’ятірки виробників за минулий квартал розподілилися наступним чином: Samsung – 22,7% (+0,9%), Huawei – 14,7% (-3,9%), Xiaomi – 13,1% (+4%), Apple – 11,8% (-1,2%), Vivo – 8,9% (+0,5%).

В Україні лідером серед виробників, згідно з останнім звітом Canalys, є Xiaomi з часткою 40%, яка за рік наростила постачання на 82%, а Samsung посідає друге місце з часткою 25%.

Раніше Investory News писали, що у II кварталі 2020 року в умовах пандемії активно скорочувалося постачання смартфонів. При цьому ринок між собою розділяли Samsung, Huawei, Apple і Xiaomi, а от найпопулярнішим смартфоном залишався iPhone 11.

Нагадаємо, наприкінці жовтня помер у віці 78 років глава компанії Samsung Лі Гон Хі. Причина смерті не повідомлялася, але відомо, що шість років тому він переніс серцевий напад, після якого за станом здоров’я відійшов від оперативного керівництва компанією.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram