Новини
13 Травня 2020
953

“Коронний” рекорд: Дефіцит бюджету США у квітні виріс на $738 мільярдів

Експерти прогнозують на 2020 фінансовий рік дефіцит у розмірі $3,2 трильйона

Дефіцит бюджету США у квітні збільшився на рекордні $738 млрд, оскільки державні витрати на пом’якшення наслідків пандемії для економіки різко зросли, а податкові надходження впали, повідомляє Interfax.

За даними Мінфіну США, витрати казначейства за квітень склали $980 млрд, здебільшого через витрати, пов’язані з COVID-19, зокрема виплати окремим особам і сім’ям, державним органам та місцевим органам влади, збільшення допомоги з безробіття, а також на Medicare і програми інших департаментів охорони здоров’я та соціального забезпечення.

Водночас податкові надходження склали лише $242 млрд, що на 55% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Причина почасти знову ж в коронавірусі: ряд податкових платежів був відкладений до липня — податкові пільги також увійшли в програму підтримки економіки.

В результаті стрімкого зростання витрат і падіння доходів скарбниці привели до зростання дефіциту за перші сім місяців фінансового 2020 р. до $1,48 трлн. Рік тому показник становив $531 млрд.

“Нині ми прогнозуємо дефіцит в розмірі $3,2 трлн на 2020 фінансовий рік, але залишається значний ризик збільшення бюджетного дефіциту в цьому році, якщо конгрес схвалить додаткові стимули або якщо податкові відстрочки будуть продовжені після вересня”, — прокоментував ситуацію економіст Oxford Economics Грегорі Драко.

Як писали раніше Investory News, економіка США, ймовірно, втратила 22 млн робочих місць у квітні, що стане найбільш різким падінням з часів Великої депресії та найяскравішою ознакою того, як сильно пандемія коронавірусу б’є по найбільшій економіці світу.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп виключив можливість перегляду торговельної угоди, підписаної з Китаєм. Американський лідер заявив, що він Китаєм незадоволений.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram