Новини
9 Квітня 2020
1 369

Коронавірусом по бургерах: McDonald’s втратив 22% світових продажів

Найгірша ситуація на закордонних ринкаху Франції, Італії, Іспанії, які повністю закрили ресторани

Через пандемію коронавірусу майже на чверть знизилися продажі американської корпорації McDonald’s. Так, у березні компанія втратила 22,2% продажів, проте наразі квартальні показники поки що не настільки погані – лише мінус 3,4%. Для порівняння: минулого року аналогічний період компанія закінчила зі зростанням, яке склало 5,4%, про це йдеться у повідомленні McDonald’s.

У компанії зазначили, що у січні-лютому 2020 року ще до початку  глобального карантину продажі збільшилися на 7,2%. А от уже в другій половині березня через COVID-19 багато ресторанів довелося закрити або залишити лише доставку та видачу на McDrive.

Загалом у світі продовжують працювати 75% ресторанів. “Краща ситуація у США, де працює переважно на доставку  та самовивіз 99% ресторанів, там порівняні продажі в березні знизилися на 13,4%”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що набагато гірше справи йдуть на закордонних ринках, де компанія сама керує бізнесом – там продажі в березні знизилися на 34,7%. “А деякі країни, наприклад, Франція, Італія, Іспанія та Велика Британія, повністю закрили всі ресторани”, – повідомили у компанії.

Що стосується ринків, де McDonald’s видає ліцензії на розвиток бізнесу, то у березні продажі просіли на 19,4%. “Наприклад, у Бразилії закрились майже 40% ресторанів. Втім, у Китаї роботу відновили 98% ресторанів, хоча цей ринок ще не відновився повністю. Практично всі ресторани працюють у Японії”, – зазначається у повідомленні.

Крім того, топменеджмент компанії добровільно погодився на скорочення своєї базової зарплати – гендиректор Кріс Кемпчинскі з 15 квітня по 30 вересня уріже заробіток на 50% (у 2020-му він мав би заробити $1,25 млн без урахування бонусів), ще четверо керівників – на 25%.

У результаті, McDonald’s відкликав свій прогноз на 2020 рік, посилаючись на невизначеність, викликану пандемією та її впливом на економіку. Раніше мережа очікувала, що прибуток на акцію збільшиться на 7-9%, а зростання продажів складе 3-5%.

Раніше Investory News писали, що у В’єтнамі ресторан Pizza Home  замість того аби піддаватися загальній паніці вирішив використати коронавірус у маркетингових цілях і запустив продаж “корона-бургерів”, верхня булочка яких нагадує зображення коронавірусу під мікроскопом. Це збільшило продажі ресторану приблизно на 5%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram