Новини
19 Листопада 2020
620

Конкуруватимуть зі SpaceX: Ракетобудівний стартап Relativity Space залучає $500 мільйонів інвестицій

Це можливість приєднатися до списку приватних космічних компаній, що є найдорожчими у світі

Ракетобудівна компанія Relativity Space найближчими днями залучить фінансування у розмірі $500 млн від хедж-фонду Tiger Global Management і ряду інших фондів та інвесторів, серед яких вокаліст 30 Seconds To Mars Джаред Лето, повідомляє CNBC, з посиланням на власні джерела.

Очікується, що після завершення раунду оцінка Relativity Space підвищиться до $2,3 млрд. “У разі успішного проведення раунду інвестицій Relativity Space стане однією з найдорожчих приватних космічних компаній у світі після SpaceX, яку оцінюють більш ніж у $44 млрд”, – зазначає видання.

Залучені кошти Relativity Space направить на масштабування операцій, збільшення персоналу, а також закупівлю матеріалів і транспорту. Інформацію про угоду також підтвердили джерела TechCrunch.

Окрім Tiger Global, чиї активи оцінюються у понад $40 млрд, у компанію інвестують фонди Fidelity, Social Capital, Playground Global, Y Combinator, Bond Capital і Tribe Capital, а також підприємець і власник команди НБА “Даллас Маверікс” Марк Кьюбан і вокаліст 30 Seconds To Mars Джаред Лето.

Relativity Space займається будівництвом своєї першої ракети Terran-1, використовуючи технології 3D-друку: близько 95% деталей ракети створені на 3D-принтері. Наразі компанія ще не запустила жодної ракети, але планує зробити це наприкінці 2021 року.

Нагадаємо, у ніч на 16 листопада, SpaceX запустила перший екіпаж до МКС на кораблі Crew Dragon. До станції вирушили чотири астронавти – троє з NASA й один з японського космічного агентства.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram