Новини
27 Листопада 2019
717

Конкурент Ola та Uber: Індійський таксі-сервіс Bounce залучив $150 мільйонів

Стартап вже має понад 2 мільйони клієнтів

Стартап Bounce з парком понад 17 тис. електричних та бензинових моторолерів в 30 містах Індії, зібрав близько $150 млн в рамках нового раунду фінансування серії D. Серед інвесторів — B Capital Едуардо Саверіна та Accel Partners India. Про це повідомляє TechCrunch з посиланням на два джерела.

Це значне збільшення після фінансування стартапу серії C, який завершився в червні, коли він мав оцінку трохи більше $200 млн.

Представник Bounce відмовився від коментарів.

Bounce, раніше відомий як Metro Bikes, дозволяє клієнтам орендувати скутер всього за 1 рупію (0,1 цента) за км і 1,5 рупії на годину. Після завершення поїздки, клієнти можуть залишити скутер на будь-якій прилеглій парковці.

Стартап, який залучив $92 млн до нового раунду фінансування, заявив минулого місяця, що зібрав 2,1 млн клієнтів.

Доступність цих поїздок — один із пунктів продажу інтелектуальних електричних і бензинових велосипедів в Індії. Ще однією перевагою є те, що в багатолюдному потоці індійських міст, двоколісний траспортний засобів долає необхідну відстань набагато швидше, аніж авто.

Таким чином, пише видання, ці скутери кидають виклик Ola та Uber, які вклали мільярди доларів в більш ніж 100 міст з сотнями тисяч таксі.

Bounce також конкурує з декількома місцевими гравцями, зокрема з Vogo, якого значною мірою підтримують гігант Ola, а також Yulu, яка підтримує партнерські відносини з Uber і на цьому тижні закрила фінансування серії A на $8 млн.

Індія є найбільшим у світі ринком двоколісних транспортних засобів. За оцінками галузі, понад 200 млн осіб мають ліцензію на поїздку на двоколісному транспортному засобі в країні. Також, близько 20 млн нових мотоциклів та моторолерів продаються в країні щороку.

Нагадаємо, колишній глава Uber Тревіс Каланік знову розпродав частину своїх акцій. Цього разу підприємець позбувся 6,1 млн паперів на суму в $164 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram