Новини
24 Листопада 2020
815

Компенсують втрати: Ісландія запропонувала іноземцям, що працюють віддалено, довгострокові візи

А на Мальті вводять нові правила видачі “золотих паспортів”

Влада Ісландії запропонувала іноземцям, які працюють віддалено, довгострокові візи, у результаті чого працівники разом зі своїми родинами зможуть перебувати в країні до шести місяців, повідомляє Work in Iceland.

Як зазначає Bloomberg, зміни у візовому законодавстві країни торкнуться іноземців, яким не потрібна віза для поїздки в Ісландію. Зокрема, мова йде про США, ОАЕ та країни Шенгенської зони. “До цього громадяни цих країн могли перебувати в Ісландії не більше ніж 90 днів”, — наголошує видання.

Щоб отримати дозвіл на довгострокову візу, працівник повинен підтвердити, що він працює на іноземну компанію, або є самозайнятим у країні, де постійно проживає. “А ще — він повинен заробляти 1 млн ісландських крон ($7360) на місяць або близько $88 тис. на рік”, — пише видання.

Колишній член парламенту Аста Гудрун Хельгадоттір пояснила, що тим самим уряд Ісландії прагне залучити високооплачуваних професіоналів з Кремнієвої долини, щоб вони витрачали свої гроші в Ісландії.

“Хоча власники довгострокової візи формально не туристи, є надія, що вони зможуть допомогти країні згладити наслідки пандемії”, — наголошує Bloomberg.

За даними видання, опитані місцеві жителі вважають, що зміна у візовому режимі допоможе залучити гроші без великого потоку туристів і навантаження на систему охорони здоров’я.

До речі, у 2018 році Ісландію відвідало близько 2,3 млн туристів, а у 2020 році потік тих, хто приїжджає до країни скоротився на 79%.

Тим часом Мальта змінює умови видачі іноземцям громадянства в обмін на інвестиції, про це йдеться у повідомленні на порталі уряду країни.

Згідно з новими правилами, подати заявку на отримання громадянства можна буде тільки через 1-3 роки з моменту отримання статусу резидента. Термін залежатиме від розміру інвестицій.

Крім того, претенденти на громадянство піддаватимуться “ретельній юридичній перевірці”. “Протягом п’яти років після отримання громадянства Мальта проводитиме “постійний моніторинг” щодо нових власників паспортів”, — йдеться у повідомленні.

Мальта продовжить публікувати імена іноземців, які отримали громадянство в обмін на інвестиції. Раніше в уряді Мальти заявляли, що мінімальна сума інвестицій за новими умовами складе €600 тис.

Нагадаємо, з 1 листопада 2020 року уряд Кіпру скасував програму надання громадянства в обмін на €2 млн інвестицій. Приводом для такого рішенням стали публікації телеканалу Al Jazeera, який у кінці серпня опублікував серію розслідувань (на основі документів, що стали доступними), під назвою “Кіпрські документи”.

У результаті влада Кіпру перевірила видані паспорти на інвестиції в економіку країни за всі 18 років дії програми — з 2002 року по 31 липня 2020-го, коли її правила були змінені.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram