Новини
1 Липня 2024
29

Компанія SK Hynix інвестує $75 мільярдів в чіпи

Другий у світі виробник мікросхем памʼяті прагне зміцнити свій бізнес в області ШІ

Фото: Adventure

Південнокорейська компанія SK Hynix, яка є другим у світі виробником мікросхем памʼяті, інвестує 103 трлн вон ($74,6 млрд) до 2028 року в зміцнення свого бізнесу з виробництва мікросхем, зосередившись на штучному інтелекті, повідомила її материнська компанія SK Group, пише Reuters.

Як зазначають, SK Group також заявила, що планує залучити 80 трлн вон до 2026 року для інвестицій в штучний інтелект і напівпровідники, а також для збільшення доходів акціонерів, одночасно оптимізуючи роботу своїх більш ніж 175 дочірніх компаній.

SK Group заявила, що прагне підвищити свою конкурентоспроможність, зосередившись на своєму ланцюжку створення вартості в галузі ШІ, включаючи чіпи високошвидкісної пам’яті (HBM), центри обробки даних зі штучним інтелектом і послуги зі штучного інтелекту, такі як персоналізовані асистенти зі штучним інтелектом.

Під час зустрічі керівники компанії також домовилися зробити поступові кроки для приведення кількості дочірніх компаній в групі до “керованого діапазону”, не уточнюючи при цьому масштаби скорочення.

Південна Корея, де розташовані провідні світові виробники мікросхем пам’яті Samsung Electronics і SK Hynix, відстала від деяких конкурентів у таких сферах, як розробка мікросхем і контрактне виробництво мікросхем.

Нагадаємо, китайським розробникам заблокують доступ до інструментів ШІ.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram