Новини
17 Березня 2023
492

Комендантську годину у Києві скоротять

Наразі вона триває з 23.00 до 5.00

З 26 березня у Києві можуть скоротити комендантську годину. Вона триватиме з 00:00 до 05:00, повідомляє начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

“Нещодавно КМВА разом із командуванням Угруповання сил і засобів оборони Києва опрацювали спільне рішення щодо удосконалення системи інженерних загороджень у столиці. Згідно з ним частина блокпостів залишаться, частина перейде в “сплячий” режим, а решта буде повністю демонтована. Це рішення вже впроваджується”, — зазначив він.

За його словами, після вирішення цього питання наразі триває процедурне узгодження щодо термінів і порядку зміни тривалості комендантської години в Києві.

“Згідно з робочим варіантом, найімовірніше з 26-го березня 2023 року комендантська година в столиці України скоротиться. Починаючи від вказаної дати, вона триватиме з 00:00 до 05:00 щодня”, — повідомив Попко.

Скорочення комендантської години узгоджується для покращення логістичного забезпечення в столиці, сприяння сталому розвитку промисловості, підприємництва та економіки в цілому.

Крім того, новий період комендантської години дозволить збільшити час руху громадського транспорту.

Також скорочення тривалості має сприяти зменшенню соціальної напруги, нарощенню виробництва, створенню нових робочих місць. Підприємства сфери обслуговування також матимуть змогу подовжити час своєї роботи.

Водночас Попко підкреслив, що війна не закінчилася, загрози для столиці все ще існують. “І якщо виникнуть підстави — безпекові заходи можуть бути посилені. Зокрема, і тривалість комендантської години може бути збільшена”, — попередив очільник КМВА.

Раніше Investory News писали, що з жовтня рф витратила на ракети по Україні $7,5 мільярда.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram