Новини
20 Травня 2024
153

Коли найкраще продавати вживані авто

Найбільш вигідно вживані авто можуть продаватися на початку року

Редактор споживчого відділу онлайн-платформи для роздрібної торгівлі автомобілями Carwow Джон Роулінгс поділився найкращими моментами для продажу автомобілів. За його словами, якщо вдало вибрати час на продаж, то можна отримати більше грошей, пише Express.

Через те, що вартість автомобільного транспорту продовжує зростати, ринок старих авто знаходиться на п’ятирічному максимумі, а попит на дешевші транспортні засоби збільшується. Роулінгс каже, що більшість автомобілів зазвичай приносять найбільше прибутку на початку року.

Згідно з дослідженням фахівців, звичайні сімейні машини, серед яких хетчбеки, седани та універсали, в основному досягають найвищої ціни в січні, а вже до весни попит на них падає. Однак деякі більш ексклюзивні типи авто, як правило, продаються краще в різні пори року, адже багато покупців уживаних автомобілів хочуть підготуватися до зміни температур.

Наприклад, позашляховики часто мають найвищі ціни у листопаді, коли температура повітря падає, тоді як кабріолети чи купе найкраще продаються у квітні та травні.

Водночас експерт застеріг водіїв уникати продажу спортивних моделей влітку.

“Багато автовласників помилково вважають, що літо — найкращий час для продажу через високий попит покупців, особливо на “літні автомобілі”, такі як кабріолети. Однак наше дослідження чітко показує, що рання весна максимізує потенціал продажу вашого автомобіля. Ми сподіваємося, що наші висновки допоможуть автовласникам спланувати продаж так, щоб це було максимально вигідно для них”, — наголосив Роулінгс.

Найкращий місяць для продажу різних типів автомобілів (ціна, отримана у відсотках від оцінки):

• кабріолет — квітень (100,9%);

• купе — травень (99,1%);

• універсал — січень (97,9%);

• хетчбек — січень (94,3%);

• седан — січень (95%);

• позашляховик — листопад (94,6%).

Як писали раніше Investory News, США збільшать мита на електромобілі та сонячні панелі з Китаю.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram