Новини
1 Жовтня 2019
1 220

Кабмін: Що чекає ФОП та середній і великий бізнес

Підприємцям, що маскуються під маленький бізнес, уряд пропонує працювати легально

Кабінет міністрів України (КМУ) має намір припинити практику ухилення від сплати податків середнім і великим бізнесом за допомогою схеми з фізичними особами-підприємцями (ФОП), які фактично є співробітниками таких підприємств, пише УНІАН.

“Наш уряд точно не буде ганятися за дрібним підприємцем. Коли ви заходите в дорогий ресторан в Києві, ви розраховуєтесь, як правило, вам дають два або три чеки. Чому? Все дуже просто. Тому що це не ресторан, а зграйка ФОПів, яка використовує свої привілеї, які держава створила для дрібних підприємців, ховається, прикидається дрібними, щоб когось обдурити “, — прокоментував прем’єр-міністр Олексій Гончарук

За його словами, така схема часто використовується у сфері послуг або “кришуванні” контрабанди.

При цьому Гончарук підкреслив, що уряд чинить гуманно з тими, хто поки продовжує користуватися подібною схемою.

“Дрібним переживати нема чого, але тим, хто великий, середній і приховує це, намагається вдавати із себе сто-двісті дрібних підприємців, у тих будуть проблеми”, — сказав він.

Олексій Гончарук також зазначив, що уряд чинить гуманно з тими, хто поки продовжує користуватися такою схемою.

“Ми не починаємо за ними ганятися. Ми їм говоримо, що через істотний період часу правила зміняться. Будь ласка, перебудуйте свою бізнес-модель таким чином, щоб ви змогли працювати в легальному полі”, — додав прем’єр-міністр.

Нагадаємо, за останній рік податковий борг українських підприємців перед державою виріс на 1 млрд грн. На сьогодні він складає близько 6 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram