Новини
13 Червня 2019
980

KKR & Co має намір придбати медіакомпанію Axel Springer SE

Американський фонд прямих інвестицій оцінив компанію у €6,8 млрд

Американський фонд прямих інвестицій KKR & Co. має намір зробити тендерну пропозицію про покупку акцій німецького видавничого концерну Axel Springer SE за ціною €63 за штуку, повідомляє Bloomberg.

Ціна пропозиції на 40% перевищила вартість акцій Axel на закриття торгів 29 травня, коли Axel Springer підтвердила інформацію про переговори з KKR з приводу стратегічних інвестицій, і склала €45,10 євро.

За даними видання, кількість акцій Axel Springer становить 107,9 млн. Таким чином, KKR оцінив медіакомпанію у €6,8 млрд.

Пропозиція KKR дозволить Axel Springer отримати стратегічні інвестиції.

KKR створить консорціум спільно з вдовою засновника Axel Springer Фрідою Шпрінгер (Friede Springer) і главою медіаконцерну Матіасом Депфнером (Mathias Doepfner), які сумарно володіють часткою в розмірі близько 45,5% акціонерного капіталу компанії.

Акції KKR завершили торги в середу зростанням на 0,25%, цінні папери Axel Springer в ході сесії в четвер дешевшають на 0,08%.

Нагадаємо, американський розробник CRM-систем і хмарних додатків Salesforce придбав компанію Tableau Software, що спеціалізується на великих даних. За одну акцію акціонери Tableau отримають 1103 акції Salesforce загальною вартістю $177,9.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram