Новини
18 Березня 2019
1 222

Китайський синдром: Prada втратила $700 млн капіталізації

До зниження ринкової вартості італійської компанії призвело сповільнене зростання економіки Китаю

Фото: Bloomberg

Новини про зниження операційного прибутку італійського фешн-виробника на 10% (до €323,8 млн при аналітичних прогнозах в €378 млн) стали поштовхом до здешевлення акцій компанії на 9,2% на Гонконгській фондовій біржі. Таким чином, Prada втратила $700 млн ринкової вартості, що є найбільшим падінням з 14 січня 2019 р., повідомляє Bloomberg.

На фоні уповільнення економічного зростання і торгової війни з США китайські споживачі стали більш обачними. Падіння прибутку Prada викличе занепокоєння з приводу того, що китайський середній клас скорочує обсяги купівлі дорогих речей, зазначають у виданні.

В загальному обсязі витрат в сфері моди частка Китаю становить приблизно 30%, тому подібна перспектива для дорогих брендів одягу є досить неприємною.

Уповільнення зростання економіки Китаю – один із ризиків погіршення прогнозів росту світової економіки в 2019 р. У січні Міжнародний валютний фонд (МВФ) знизив його до 3,5% проти 3,7% в звіті за жовтень.

Нагадаємо, що кількість мільярдерів у світі скоротилась на 430 чоловік. Найбільше постраждали китайські багатії. Їх стало менше на 213.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram