Новини
9 Лютого 2021
905

Китайські майнери зібрали ферму з ноутбуків з доходом у $77 тисяч в Ethereum за рік

Ціна біткоїна тим часом протестувала позначку $48 тисяч

Через брак дискретних відеокарт на ринку китайські майнери почали збирати ферми з ноутбуків на базі відеокарт GeForce RTX 30, повідомляє BTCer.

Один ноутбук з відеокартою RTX 3060 протягом двох годин здатний добути 0,00053 ETH ($0,92 на поточний момент).

Виходячи з цих оцінок, за рік на такому ноутбуці вийде добути 2,3 ETH (понад $4 тис.), а ферма з 20 ноутбуків буде приносити понад $76,8 тис. прибутку при поточних цінах і з урахуванням вартості електрики в Китаї.

Окупність ноутбука вартістю від $1 тис. становить приблизно три з половиною місяці, підрахував портал Techarp.

На момент написання матеріалу криптовалюта торгується на рівні $1750.

Тим часом ціна найпопулярнішої криптовалюти — біткоїна — знову побила рекорд. Тепер одна монета коштує понад $48 тис., свідчать дані платформи CoinDesk.

Вранці у вівторок, 9 лютого, біткоїн подорожчав на 23,28% — до $48,119 тис. На момент публікації матеріалу вартість склала $47,151 тис. На попередньому максимумі біткоїн коштував понад $45 тис.

Різке зростання намітилося вдень у понеділок, 8 лютого, після того, як компанія Tesla оголосила про покупку криптовалюти на $1,5 млрд. Компанія також вказала, що найближчим часом планує почати приймати біткоїни як засіб оплати за свої продукти.

Екс-глава Управління контролера грошового обігу (OCC) в складі Мінфіну США Брайан Брукс у розмові з CoinDesk прокоментував цю покупку.

“Для тих, хто інвестує в біткоїни, це приголомшлива новина. Для тих, хто до цього не причетний, вона виглядає почасти тривожною”, — прокоментував він.

Брукс підкреслив, що після реалізації анонсованого Джо Байденом нового пакету стимулів темпи зростання грошової маси прискоряться з 25% на початок пандемії до 40%. Це і змушує компанії на кшталт Tesla і MicroStrategy розміщувати резерви в першій криптовалюті й турбує тих, хто пов’язаний з традиційною економікою.

“Це божевілля, вірно? Інфляція так працює: чим більше у вас активів, тим меншу цінність вони мають. Це пояснює, чому багато установ хочуть мати біткоїн у резервах. Потенційно це найстабільніше джерело цінності у довгостроковій перспективі”, — пояснив Брайан Брукс.

Раніше Investory News писали, що подорожчання біткоїну виявилося шкідливим для навколишнього середовища, оскільки майнінг криптовалюти залишає за собою великий вуглецевий слід.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram