Новини
28 Серпня 2024
57

Китайська компанія PDD втратила акції на $55 мільярдів

Зростання доходів компанії не виправдало очікувань

Фото: Investing

Гігант електронної комерції, що стоїть за Temu, PDD втратив акції на $55 млрд через зростання конкуренції та потребу більше інвестувати у внутрішній ринок, повідомляє Financial Times.

PDD Holdings, власник додатків для електронної комерції Pinduoduo і Temu, попередив про “неминуче” зниження прибутковості, що призвело до падіння акцій на 29% в Нью-Йорку.

Падіння цін на акції знизило ринкову вартість PDD Holdings на $55 млрд. Причиною розпродажу стало те, що зростання доходів PDD не виправдало очікувань, а також низка похмурих прогнозів, зроблених керівництвом компанії.

Попередження пролунало в той час, коли додатки електронної комерції PDD стикаються зі зростаючою конкуренцією в Китаї та в усьому світі, а також у зв’язку з тим, що технологічний сектор повинен дотримуватися обережної лінії в Пекіні, де влада надає пріоритет високотехнологічному виробництву.

Керівництво компанії заявило, що витратить 10 млрд юанів (41,4 млрд) протягом першого року нової програми, щоб знизити комісійні для “високоякісних торговців” і “зосередитися на створенні здорової та стійкої екосистеми платформи”.

Дохід компанії в 97 млрд юанів не виправдав очікувань аналітиків, хоча за минулий рік він зріс на 86%.

Нагадаємо, Канада запровадить мита на електромобілі та метал з Китаю.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram