Новини
27 Серпня 2024
64

Китай та Саудівська Аравія припинили постачання ізоціанатів у рф

Країна-терористка на 100% залежить від імпортних постачань MDI

Компанії з Китаю та Саудівської Аравії припинили постачати до рф ізоціанати, країна на 100% залежить від імпортних постачань, повідомляє Rzeczpospolita.

Китайський хімічний гігант Wanhua Chemical Group та компанія з Саудівської Аравії Sadara Chemical припинили постачання до росії ізоціанатів (MDI), хімічного продукту, який широко використовується в автомобільній промисловості, будівництві, виробництві побутової техніки та інших галузях.

рф на 100% залежить від імпортних постачань MDI. Заборона на постачання ізоціанатів до рф увійшла до 14-го пакету санкцій Євросоюзу, після чого компанії з ЄС, США та Японії припинили експорт цього хімічного продукту.

Особливістю MDI є дуже короткий термін його зберігання, що унеможливлює більш тривалі в часі постачання через посередників з третіх країн, які допомагають рф обходити санкції. У росії залишилося запасів ізоціанатів максимум на два місяці.

Запуск власного виробництва MDI був включений у програму промислового розвитку рф ще у 2014 році, але за 10 років не було збудовано жодного повноцінного заводу.

Нагадаємо, американські банки почали блокування рахунків осіб, що проживають у рф.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram