Новини
17 Жовтня 2022
420

Китай поставляє рф до 40% бракованих мікрочипів

Виробники змушені закуповувати компоненти у постачальників, які не відповідають за якість продукції

Після вторгнення росії в Україну російські компанії почали отримувати з Китаю до 40% бракованих мікросхем та компонентів. Раніше цей показник становив 2%, повідомляє “Коммерсант” із посиланням на джерела на ринку електроніки.

За його словами, причина полягає у припиненні офіційної співпраці закордонних дистриб’юторів із російськими партнерами. Через це останні стали самі налагоджувати канали ввезення електроніки та компонентів через неофіційних постачальників.

На його думку, імпорт бракованих мікрочіпів може призвести до зростання кінцевої вартості російської електроніки вдвічі та зростання термінів виробництва.

Проблему підтверджує топменеджер великого російського виробника електроніки: дефіцит компонентів, спричинений порушенням логістики через пандемію, цього року посилився через санкції. Виробники, за словами співрозмовника, змушені закуповувати компоненти у неавторизованих постачальників, які не відповідають за якість продукції.

Замовники самі почали закуповувати компоненти в Китаї та інших країнах, не маючи досвіду та технологій перевірки постачальників та продукції. Водночас у Мінпромторгу рф кажуть, що інформації про зростання бракованих поставок не отримували.

Нагадаємо, ринок ПК у минулому кварталі скоротився на 15 — 18%, продаж зріс лише у компанії Apple.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram