Новини
2 Лютого 2021
745

Кирило Шевченко: Україна у 2021 році планує випустити євробонди на $2,4 мільярда

Нацбанк також очікує $1 мільярд від іноземних інвесторів завдяки покупці держоблігацій

2021 року уряд хоче випустити єврооблігації на суму $2,4 млрд. Про це повідомляє Reuters з посиланням на інтерв’ю голови Національного банку України (НБУ) Кирила Шевченка.

НБУ очікує, що іноземні інвестори принесуть близько $1 млрд завдяки покупці держоблігацій цього року.

“На міжнародних ринках з’явився новий оптимізм. Ми сподіваємося, що цей оптимізм не обійде стороною Україну”, — зазначив Шевченко.

Він також нагадав, що в січні Нацбанк залишив незмінною ключову процентну ставку на історично низькому рівні — 6%.

“Ми хотіли б, щоб всі учасники ринку чітко знали, що ми негайно відреагуємо, якщо побачимо подальше посилення фундаментального інфляційного тиску. Темп буде змінений”, — підкреслив голова НБУ.

Також за словами Кирила Шевченка, нинішнього року Україна очікує отримати три транші від Міжнародного валютного фонду (МВФ) на суму в близько $2,2 млрд.

“Три транші, по 0,5 млрд SDR ($0,72 млрд) кожен. Цього року загальна сума (кредитів від МВФ — Ред.) складе близько $2,2 млрд. Решта очікуємо 2022 року”, — підкреслив Шевченко.

Зараз йде робота місії МВФ, і за результатами цього тижня буде зрозуміліше, які домовленості будуть досягнуті.

Як писали раніше Investory News, JP Morgan зберігає нейтралітет щодо українських активів через невизначеність питання продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Нагадаємо, протягом наступних декількох років через кризу, що викликана пандемією коронавірусу, світ може не дорахуватися $28 трлн у вигляді втраченого валового внутрішнього продукту. Наразі МВФ працює над інструментами кредитування, щоб підтримати країни, які потребують допомоги.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram