Новини
16 Квітня 2019
1 248

Кінотеатр “Київ” орендуватиме компанія Бориса Фуксмана

Користування приміщенням обійдеться “Сінема Центр” у 2,119 млн грн щомісяця

Орендувати комунальний кінотеатр “Київ” відтепер буде українська мережа кінотеатрів “Сінема Центр”, що частково належить українському бізнесмену Борису Фуксману. В понеділок, 15 квітня, компанія виграла конкурс на оренду приміщення, повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації.

“Сінема Центр” на відкритому аукціоні перемогла із пропозицією у 2,119 млн грн на місяць без ПДВ. Аукціон стартував з цифри 569 тис. 253 грн. Збільшувати її можна було на 50 тис. за один крок.

“Надходження до бюджету столиці від оренди приміщення збільшаться у 45 разів. Попередній орендар сплачував 47 тис. грн на місяць за оренду приміщення кінотеатру”, – йдеться у повідомленні.

Термін дії договору оренду становить 10 років. Протягом цього періоду Київська міська рада не прийматиме рішення щодо приватизації цього об’єкту.

“У разі невиконання орендарем умов договору, питання вирішуватиметься у судовому порядку”, – зазначають у КМДА.

Під час засідання комісії було зазначено, що у конкурсі прописана умова збереження “фестивального і артхаусного профілю” кінотеатру.

“Не менше 30% репертуару повинен складати український кінематограф. Також орендар повинен співпрацювати з міжнародними кінофестивалями і забезпечити вільний доступ глядачів з інвалідністю”, – повідомив заступник голови КМДА Володимир Слончак.

Протягом 30 днів “Сінема Сіті” повинна провести публічні обговорення плану роботи кінотеатру і міжнародних програм, які будуть проходити в ньому. Також укласти охоронний договір з Департаментом охорони культурної спадщини, в якому чітко вкаже цільове призначення будівлі кінотеатру.

Борис Фуксман, який був присутнім на аукціоні, заявив, що у планах компанії – відкриття чотирьох додаткових залів в приміщенні кінотеатру “Київ” (наразі там діє три зали). Коли новий орендар розпочне роботу і скільки триватиме ремонт, пан Фуксман поки що не зазначав.

У конкурсі на оренду приміщення кінотеатру “Київ” брали участь: громадська організація “Фонд “Молодіст”, ТОВ “Планета Кіно”, ТОВ “Сінема-Центр”, ТОВ “Сантіні Ф’южин”, ПрАТ “Мультіплекс-Холдінг”.

“Сінема Сіті” заснована у 2007 році Борисом Фуксманом разом із двоюрідним братом Олександром Роднянським та російсько-німецьким бізнесменом Махаелем Шліхтом. Наразі мережа складається з трьох кінотеатрів у таких містах: Одеса (ТРЦ “Фонтан Скай”) – з 2007 року, Тернопіль (ТРЦ “Подоляни”) – з 2010 року, Київ (ТРЦ “Оушен Плаза”) – з 2012 року.

Нещодавно Investory News взяли інтерв’ю у Бориса Фуксмана, в якому він розповів про свої бізнес-проекти, інвестиції та українське кіно.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram