Новини
13 Квітня 2022
613

Кількість підприємств, що почали працювати за програмою релокації, досягла 121

300 підприємств вже повністю переміщені

За програмою релокації бізнесу уже переміщено 300 підприємств із зони бойових дій до західних областей України. Про це сказала перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко в ефірі телемарафону.

“На сайті Міністерства економіки розміщено 1500 заявок, 300 підприємств вже повністю переміщені”, — розповіла вона.

Свириденко зазначила, що 121 підприємство уже працює. За словами очільниці Мінекономіки, заявка на релокацію опрацьовується протягом 1-3 днів. Заяву можна залишити на сайті відомства.

Як повідомлялось, українські підприємства, які знаходяться у зоні активних бойових дій, можуть отримати державну допомогу в переміщенні своїх потужностей до Західної України. Для цього запущено програму з релокації українських виробництв за підтримки держави.

Перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки Юлія Свириденко поінформувала, що будь-який суб’єкт господарювання, який має на меті перевезти своє виробниче обладнання або переїхати фізично в один з 9 регіонів, а це Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька, Рівненська та Волинська області, подаючи заяву до Міністерства економіки, є учасником програми релокації.

Як писали раніше Investory News, у Донецькій області через посилення бойових дій зупинився один із найбільших м’ясокомбінатів України — ПрАТ “Український бекон”, на якому виготовляли продукцію під торговими марками Бащинський і Європродукт.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram